Atzīmējot Dzejas dienu piecdesmitgadi, Latvijas Pasts sadarbībā ar festivāla organizatoriem aicina izveidot un nosūtīt īpašas pastkartes

03.09.2014

Atzīmējot Dzejas dienu piecdesmitgadi, Latvijas Pasts sadarbībā ar festivāla organizatoriem aicina izveidot un nosūtīt īpašas pastkartes

Latvijas Pasts un Dzejas dienu organizatori, atzīmējot dzejai un tās dižgariem veltītā festivāla 50.gadskārtu, aicina interesentus apmeklēt Dzejas pastu, kas 4., 11. un 15.septembrī darbosies Rīga 2014 kultūras vasarnīcā Esplanādē, lai izveidotu savu unikālo pastkarti, apzīmogojot to ar īpaši Dzejas dienām veidotu zīmogu. Latvijas Pasts pastkartes bez maksas piegādās adresātiem visā Latvijas teritorijā.

Dzejas pasts savu darbu Rīga 2014 kultūras vasarnīcā Esplanādē uzsāks rīt, 4.septembrī, īsi pirms plkst.20, un tas būs viens no pirmajiem Dzejas dienām veltītajiem pasākumiem. Īpašo Dzejas pastkarti katrs radošās darbnīcas apmeklētājs varēs izveidot pats, izvēloties tās dizainu ar pazīstamu un iemīļotu latviešu dzejnieku portretiem, kā arī pastkartes sveiciena pusē stencila (trafareta) tehnikā izvietojot grafisku kāda dzejnieka divrindi vai atziņu. Tāpat individuāli veidotās pastkartes varēs apzīmogot ar piecdesmitajām Dzejas dienām veltītu speciālo zīmogu. Dzejas pasts Esplanādē darbosies 4., 11. un 15.septembra vakaros, un aizpildītās pastkartes šajā laikā turpat uz vietas būs iespējams ievietot Latvijas Pasta vēstuļu kastītē.

Dzejas dienas šogad norisinās jau piecdesmito reizi un ir veltītas Raiņa 150.dzimšanas dienai. Festivāls ar plašu pasākumu programmu dzejas mīļotājus priecēs no 4. līdz 18.septembrim, bet tā atklāšana tiks atzīmēta ar virkni Rainim kā izcilai latviešu personībai un viņa daiļradei veltītiem pasākumiem. 

Unikālās Dzejas pastkartes un īpašais Dzejas dienu zīmogs aplūkojams šeit.

 

Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

Papildu informācija:
Agija Tērauda,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608506
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts