Pasaules pasta dienā Latvijas Pasts rīko devīto postkroseru tikšanos uzņēmuma galvenajā ēkā

07.10.2014

Pasaules pasta dienā Latvijas Pasts rīko devīto postkroseru tikšanos uzņēmuma galvenajā ēkā

2014.gada 9.oktobrī, Pasaules pasta dienā, Latvijas Pasts organizē jau devīto starptautiskās pastkaršu sūtīšanas kustības Postcrossing dalībnieku tikšanos, kuras laikā apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja doties ekskursijā Latvijas Pasta šķirošanas kompleksā, lai iepazītos ar uzņēmuma ikdienas darbību. Pasākums norisināsies Latvijas Pasta galvenajā ēkā Ziemeļu ielā 10, lidostā Rīga, Mārupes novadā; tikšanās sākums plkst.17.30.

Pasaules Pasta savienības 192 dalībvalstis 9.oktobrī jau 45.reizi atzīmēs Pasaules pasta dienu. Latvijas Pasts, popularizējot tradicionālos pasta pakalpojumus, šajā dienā aicina ikvienu iesaistīties starptautiskajā pastkaršu sūtīšanas projektā Postcrossing. Tieši Pasaules pasta dienā ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja apskatīt Latvijas Pasta šķirošanas kompleksu, noskaidrot, kā noris starpvalstu un iekšzemes sūtījumu apstrādes process, kā arī uzzināt, kāpēc ir būtiski korekti noformēt pasta sūtījumu.

Tradicionāli Postcrossing dalībnieku tikšanās laikā apmeklētāji dalās pieredzē par savu saņemto pastkaršu kolekciju un izsūta pasākuma dalībnieku parakstītas pastkartes to saņēmējiem visā pasaulē; kopējais Latvijas postkroseru izsūtīto pastkaršu skaits sasniedz jau nepilnus 145 000. Latvijas Pasts arī šoreiz sanākušajiem postkroseriem nodrošinās iespēju bez maksas nosūtīt oriģinālas pastkartes postkroseriem visā pasaulē un nozīmogot tās ar īpaši šai starptautiskajai pastkaršu sūtīšanas kustībai veidotu zīmogu.

Latvijas Pasts, kas starptautiskajā projektā Postcrossing piedalās kopš 2010.gada, vairāk nekā četru gadu laikā ir saņēmis ap 500 unikālu pastkaršu; visvairāk pastkaršu saņemts no adresātiem Nīderlandē, Vācijā un Krievijā. Kopējais attālums, ko mēroja Latvijas Pasta nosūtītās pastkartes, pārsniedz 1,7 miljonus kilometru.

Starptautiskajā Postcrossing projektā piedalās vairāk nekā 503 000 cilvēku no 214 pasaules valstīm; pēdējā pusgada laikā dalībnieku skaits pieaudzis par 28 000. Postcrossing kustības dalībnieki visā pasaulē kopā ir saņēmuši nepilnus 26  miljonus pastkaršu. Kopējais pastkaršu ceļošanas attālums pārsniedz 132 miljardus kilometru.

Latvijā šobrīd ir vairāk nekā 2600 Postcrossing kustības dalībnieku, kuri kopumā nosūtījuši nepilnus 145 000 pastkaršu. Tādējādi Latvija ir pakāpusies līdz 29.vietai pasaulē pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita. Savukārt pirmo vietu ieņem Vācija ar vairāk nekā 3,2 miljoniem nosūtīto pastkaršu.

Postcrossing ir interesants modernā un tradicionālā apvienojums, jo, izmantojot internetu, ikviens projekta dalībnieks var saņemt un nosūtīt taustāmas pastkartes no un uz dažādām pasaules vietām, tādējādi veidojot unikālu pastkaršu kolekciju. Reģistrējoties interneta vietnē www.postcrossing.com un saņemot pasta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. To nosūtot, sūtītājs var būt pārliecināts, ka arī pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo pavisam citā pasaules malā. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga.

Ieskats Latvijas Pasta Postcrossing pastkaršu kolekcijā šeit.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Papildu informācija:
Zane Plone,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts