Latvijas Pasta abonēšanas kampaņas divos mēnešos noformēti 155 000 abonementu; kampaņa turpinās līdz 28.decembrim

09.12.2014

Latvijas Pasta abonēšanas kampaņas divos mēnešos noformēti 155 000 abonementu; kampaņa turpinās līdz 28.decembrim

Latvijas Pasta preses izdevumu abonēšanas kampaņas pirmajos divos mēnešos noformēti nepilni 155 000 abonementu, un tas ir vairāk nekā analogā laikposmā 2013.gadā. Latvijas Pasta pieredze liecina, ka augsta abonentu aktivitāte parasti vērojama arī pēdējā abonēšanas kampaņas mēnesī – decembrī. Šogad Latvijas Pasts abonēšanas kampaņu noslēgs 28.decembrī.

Līdz decembrim, izmantojot kādu no Latvijas Pasta piedāvātajiem abonēšanas kanāliem, noformēts par 5% vairāk žurnālu un laikrakstu abonementu nekā attiecīgā periodā pērn. Savukārt, salīdzinot ar kampaņas pirmā mēneša rezultātiem, kopējais noformēto abonementu skaits attiecībā pret 2013.gadu izlīdzinās, tāpēc joprojām ir pāragri izteikt prognozes, kāda būs noformēto abonementu skaita dinamika visas kampaņas rezultātā.

Abonēšanas kampaņas divos mēnešos, salīdzinot ar analogu periodu 2013.gadā, nedaudz palielinājies to preses abonementu skaits, kas noformēti 10 līdz 12 mēnešu periodam, – no kopējā abonementu skaita šim laikposmam noformēts 81% abonementu, un tas ir par 5% vairāk nekā 2013.gadā. Periodam no pusgada līdz deviņiem mēnešiem noformēti 11% abonementu, vienam līdz trijiem mēnešiem – 7%, bet vismazāk – 1% – abonementu ir laikposmam no četriem līdz pieciem mēnešiem.

Arī šogad vērojamas e-abonēšanas pieauguma tendences: salīdzinot ar pagājušo gadu, gandrīz par ceturtdaļu pieaudzis to laikrakstu un žurnālu abonementu skaits, kas noformēti, izmantojot e-abonēšanas iespējas un abonēšanu pa tālruni. Abonēšanas kampaņas divos mēnešos, lietojot interneta vietni www.abone.pasts.lv un uzņēmuma informatīvos tālruņus 67008001, 27008001, noformēti 37% abonementu.

Augstāka abonēšanas aktivitāte joprojām vērojama reģionos, kur noformēti 77% visu abonementu. Rīgā noformēti 16% abonementu, pārējās Latvijas lielākajās pilsētās – 7%.

Latvijas Pasts atgādina, ka arī 2015.gadā saviem klientiem piedāvā pakalpojumu Abonē šodien, saņem pēc divām darba dienām. Izvēloties šo pakalpojumu, klienti pasūtītos preses izdevumus, kas tiek izdoti biežāk nekā reizi mēnesī un kam nav noteikta tikai pilna mēneša abonēšana, saņems jau divu darbdienu laikā pēc abonementa noformēšanas. Ar izdevumiem, uz kuriem attiecas pakalpojums Abonē šodien, saņem pēc divām darba dienām, var iepazīties Abonēšanas katalogā 2015.gadam.

Abonēšanas kampaņa 2015.gadam turpināsies līdz šā gada 28.decembrim. Latvijas Pasta abonēšanas interneta vietnē www.abone.pasts.lv, pasta nodaļās ar tiešsaistes pieslēgumu un pie pastnieka Latvijā izdoto preses izdevumu abonēšana 2015.gadam būs iespējama līdz šā gada 28.decembrim, bet, abonējot pārējās pasta pakalpojumu sniegšanas vietās vai zvanot pa informatīvo tālruni, – līdz 18.decembrim.

Savukārt ārvalstīs izdotos preses izdevumus 2015.gadam interneta vietnē www.abone.pasts.lv, pasta nodaļās ar tiešsaistes pieslēgumu un pie pastnieka var abonēt līdz šā gada 15.decembrim, bet, abonējot pārējās pasta pakalpojumu sniegšanas vietās vai zvanot pa informatīvo tālruni, – līdz 12.decembrim. Precīzus abonēšanas termiņus iespējams skatīt interneta vietnē www.abone.pasts.lv vai jautāt tuvākajā pasta nodaļā. 

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Papildu informācija:
Agija Tērauda,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608506
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv  
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts