Latvijas Pasts veic uzlabojumus vides pieejamībā pasta nodaļās

14.05.2015

Latvijas Pasts veic uzlabojumus vides pieejamībā pasta nodaļās

Lielākais pasta pakalpojumu sniedzējs Latvijā Latvijas Pasts, sadarbībā ar sabiedrisko organizāciju Apeirons, aktīvi risina vides pieejamības jautājumus cilvēkiem ar invaliditāti. Pašlaik jau 249 Latvijas Pasta nodaļās uzsākts darbs pie  vides pieejamības nodrošināšanas personām ar invaliditāti.

Veicot Latvijas Pasta Rīgas 50. pasta nodaļas (t/c Origo), kas atrodas Stacijas laukumā 2, Rīgā, rekonstrukciju, tika domāts par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un izveidotas divi zemās kases letes posmi, kurām vieglāk piekļūt cilvēkiem ratiņkrēslos, lai kvalitatīvi saņemtu pasta pakalpojumus. Kā papildus uzlabojums Origo pasta nodaļā ir klientu ērtībai uzstādītā daudzfunkcionāla Qminder sistēmas rindu mašīna, kas regulē klientu kustību un ļauj kārtas numuru paņemt, izmantojot arī viedtālrunī vai planšetdatorā lejupielādētu mobilo aplikāciju un tādējādi jau iepriekš uzzinot, kāds varētu būt aptuvenais gaidīšanas laiks, kādā ātrumā virzās rinda un tālrunī saņemot informāciju brīdī, kad pienākusi rinda klientiem divus numurus iepriekš.

Latvijas Pasts mērķtiecīgi uzlabo pasta pakalpojumu sniegšanas kvalitāti un pieejamo pakalpojumu klāstu, tostarp arī uzlabojot pasta nodaļu pieejamību klientiem. Pilsētās, kurās ir vairākas pasta nodaļas, iespēju robežās, jau tiek nodrošināta informācijas izvietošana, personām ar invaliditāti, pieejamā vietā pasta nodaļās, kur atspoguļota kontaktinformācija un informācija par tuvāko pasta nodaļu, kurā ir nodrošināta ērta pieejamība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Latvijas Pasts sadarbībā ar sabiedrisko organizāciju Apeirons turpinās uzsāktos uzlabojumus arī citās pasta nodaļās.

Apvienības Apeirons valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis uzsver, ka: „Pieejama vide tā nav kāda ekskluzīva priekšrocība vienai konkrētai sociālajai grupai - tā ir reāla dzīves nepieciešamība lielākajai daļai sabiedrības, tādēļ ļoti augsti novērtējam Latvijas Pasta izvirzīto prioritāti  - nodrošināt pieejamību visās pasta nodaļās Latvijā. Tas ir vienlīdz svarīgi kā cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti, gan veciem cilvēkiem, gan arī jaunajām ģimenēm”.

 

    

 

Papildus informācijai: 

Gita Valtenberga
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
E-pasts: gita.valtenberga@pasts.lv
Mob.:+37129283386
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts