Latvijas Pasts atvēris jaunā koncepta pasta nodaļu Cēsīs

10.06.2015

Latvijas Pasts atvēris jaunā koncepta pasta nodaļu Cēsīs

Cēsīs atvērta jau trešā pasta nodaļa, tā atrodas Cēsu dzelzceļa stacijā, Stacijas laukumā 5. Cēsīs tā ir pirmā modernā, kurā arī veikti uzlabojumi vides pieejamībā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pasta nodaļa durvis apmeklētājiem ver 10.jūnijā līdz ar atjaunotās Cēsu dzelzceļa stacijas atklāšanu.

Nodrošinot ērtāku pakalpojumu saņemšanu klientiem un uzlabotus darba apstākļus darbiniekiem, Cēsu 2.pasta nodaļas telpas tika veidotas atbilstoši Latvijas Pasta izstrādātajai mūsdienīgas pasta pakalpojumu sniegšanas vietas koncepcijai: moderna vide, pārskatāms pakalpojumu un preču izvietojums, aktuālākajām apkalpošanas prasībām atbilstoša klientu plūsmas vadības sistēma un tieši konkrētajā pasta nodaļā pieprasīto preču pieejamība. Jaunajā pasta nodaļā paredzētas četras darba vietas. Latvijas Pasts aktīvi iesaistījies vides pieejamības uzlabošanā un tādēļ domājot par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, Cēsu 2.pasta nodaļā, izveidots viens zemās kases letes posms, kuram vieglāk piekļūt cilvēkiem ratiņkrēslos, lai kvalitatīvi saņemtu pasta pakalpojumus. Jaunajā nodaļā uzstādīti arī divi ekrāni, kuru augstums pielāgots cilvēkiem ar redzes traucējumiem.
 
Klientu kustību Cēsu 2.pasta nodaļā regulēs daudzfunkcionāla Qminder sistēmas rindu mašīna, kas ļauj kārtas numuru paņemt attālināti, izmantojot arī viedtālrunī vai planšetdatorā lejuplādētu mobilo aplikāciju un tādējādi jau iepriekš uzzinot, kāds varētu būt aptuvenais gaidīšanas laiks, kādā ātrumā virzās rinda un tālrunī saņemot informāciju brīdī, kad pienākusi rinda klientiem divus numurus iepriekš. Cēsu 2.pasta nodaļa ir jau devītā, kas šogad pārveidota saskaņā ar mūsdienīgas pasta pakalpojumu sniegšanas vietas principiem. Līdz šim jau astoņās citās Latvijas Pasta nodaļās darbojas mūsdienīgā rindu mašīna – Rēzeknes 1.pasta nodaļā, 28.pasta nodaļā Valsts ieņēmumu dienesta kompleksā, Rīgas 17.pasta nodaļā tirdzniecības centrā Domina, Rīgas 22.pasta nodaļā tirdzniecības centrā Alfa, Valmieras 4.pasta nodaļā, Jelgavas 5.pasta nodaļā, 25.nodaļā tirdzniecības centrā Spice, kā arī tirdzniecības centrā Origo 50.pasta nodaļā. Ilgtermiņā šādas sistēmas attīstība tiek plānota lielākajās pasta nodaļās Latvijā.

  

Papildus informācijai
Gita Valtenberga
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
E-pasts: gita.valtenberga@pasts.lv
Mob.:+37129283386
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts