Latvijas Pasts turpina pārrunas ar ASV pasta operatoru USPS

21.10.2015

Latvijas Pasts turpina pārrunas ar ASV pasta operatoru USPS

Saskaņā ar Amerikas Savienoto Valstu (turpmāk tekstā – ASV) pasta operatora USPS sniegto informāciju, USPS ir pārtraucis publiskot informāciju par sūtījumu izsniegšanu ASV teritorijā. 

Situācijā, kad sūtītājam nav informācijas par sūtījuma statusu ASV teritorijā, ASV pasta operators ir nostādījis 132 valstis, tajā skaitā 30 Eiropas valstu pastu asociācijas PostEurop dalībvalstis un to klientus.

PostEurop dalībvalstis, kurās klienti šobrīd nespēj izsekot savus sūtījumus: Armēnija, Austrija, Ālandu salas, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija,Grieķija, Gruzija, Igaunija, Itālija, Kazahstāna, Krievija, Latvija, Lietuva, Lihtenšteina, Maķedonija, Melnkalne, Menas sala, Moldova, Monako, Norvēģija, Polija, Portugāle, Rumānija, San Marino, Serbija, Slovākija, Spānija, Turcija, Ukraina, Ungārija, Vatikāns. 

Vēlamies uzsvērt, ka sūtījumu datu publiskošana ir brīvprātīga pasta operatora rīcība un neviens normatīvais akts nenosaka to kā obligātu. 

Latvijas Pasts ir uzsācis un šobrīd turpina pārrunas ar ASV pasta operatoru, lai panāktu abpusēju vienošanos par sūtījumu datu publiskošanu un plāno to atjaunot tuvāko divu nedēļu laikā.

 

Papildus informācijai: 

Gita Valtenberga
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja 
E-pasts: gita.valtenberga@pasts.lv
Mob.:+37129283386
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts