Par pasta sūtījumu izsekošanu

13.01.2016

Par pasta sūtījumu izsekošanu

Pretēji 2015.gada nogalē parakstītajam līgumam, kas regulē pasta sūtījumu izsekošanu starp Pasaules Pasta savienības dalībvalstīm, patlaban ASV un Kanādas valsts pasta operatori nenodrošina izsekošanas iespēju sūtījumiem, kas tiek adresēti uz minētajām valstīm. Latvijas Pasts iesaistījies radušās situācijas risināšanā un uzsācis sūtījumu izsekošanas izdevumu atmaksu klientiem, kas pēc 2016.gada 1.janvāra sūtījuši ierakstītu vai apdrošinātu vēstuli, bandroli, sīkpaku vai pastkarti uz kādu no abām valstīm.

No 2016.gada 1.janvāra Latvijas Pasta klientiem interneta vietnēs tiek nodrošināta papildu informācijas saņemšana par reģistrētu pasta sūtījumu (ierakstītu un apdrošinātu vēstuli, sīkpaku, bandroli vai pastkarti) ceļu pie adresāta – tas iespējams Pasaules Pasta savienības dalībvalstu kopējās vienošanās rezultātā, kuru līdz šim izpildījušas visas savienības valstis, izņemot ASV un Kanādu. Tādējādi klientiem, adresējot pasta sūtījumus uz šīm valstīm, nav iespējams izsekot sūtījumu ceļam.

Latvijas Pasts ir vērsies pie ASV un Kanādas valsts pasta operatoriem, kā arī pie Pasaules Pasta savienības, lai atbilstoši 2015.gada decembra līgumam panāktu sūtījumu izsekošanas pakalpojuma nodrošināšanu klientiem pilnā apjomā.

Klientiem, kuri, sākot ar 2016.gada 1.janvāri, ir izmantojuši ierakstītu vai apdrošinātu vēstuļu, sīkpaku, bandroļu vai pastkaršu nosūtīšanas pakalpojumu uz ASV un Kanādu, Latvijas Pasts atmaksās tarifā iekļauto maksu par sūtījumu izsekošanu. Lai saņemtu summu par nesaņemto pakalpojumu, klientiem jāvēršas Latvijas Pastā, izmantojot e-pasta adresi info@pasts.lv, zvanot uz kādu no informatīvajiem tālruņiem +371 27008001, +371 67008001 vai vēršoties ar iesniegumu jebkurā pasta nodaļā.

No 2016.gada 1.janvāra, stājoties spēkā līgumam starp Pasaules Pasta savienības dalībvalstīm, tarifs par sūtījumu izsekošanu ir 0,91 eiro par katru reģistrēto – ierakstīto vai apdrošināto – vēstuļu korespondences sūtījumu (pastkarti, vēstuli, bandroli, sīkpaku), kas adresēts uz šādām valstīm:

 

       

AAE

Etiopija

Libērija

Sentlūsija

Argentīna

Filipīnas

Maķedonija

Sjerraleone

ASV

Gibraltārs

Maldīvija

Slovākija

Baltkrievija

Grieķija

Malta

Slovēnija

Barbadosa

Gajāna

Mauritānija

Somija

Benina

Hondurasa

Meksika

Šveice

Bermudu salas

Horvātija

Mozambika

Tanzānija

Bolīvija

Īrija

Namībija

Togo

Bulgārija

Japāna

Nigēra

Tonga

Burkinafaso

Kanāda

Pakistāna

Trinidāda un Tobago

Čehija

Kipra

Panama

Uganda

Čīle

Kolumbija

Papua-Jaungvineja

Vanuatu

Dānija

Komoru salas

Ruanda

Zambija

Eritreja

Libāna

Saūda Arābija

Zviedrija

Latvijas Pasts turpinās veikt nepieciešamās darbības, lai sūtījumu izsekošanas pakalpojums tiktu nodrošināts visiem mūsu klientiem atbilstoši Pasaules Pasta savienības ietvaros noslēgtajām līgumsaistībām.

 

Gunita Mazīte
Kvalitātes vadības daļas vadītāja
Tālr.: + 371 67608580
info@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts