Latvijas Pasts sadarbībā ar Latvijas Avīzi godinās labākos pastniekus un pasta operatorus visā Latvijā

11.04.2016

Latvijas Pasts sadarbībā ar Latvijas Avīzi godinās labākos pastniekus un pasta operatorus visā Latvijā

Latvijas Pasta un Latvijas Avīzes organizētajā vēstuļu konkursā Mans pastnieks – Īstais cilvēks, īstajā vietā, apkopojot mūsu klientu iesūtītās vēstules un anketas ir noskaidroti labākie uzņēmuma 2015.gada pastnieki un pasta operatori katrā Latvijas reģionā, kā arī viens gada atsaucīgākais pastnieks vai pasta operators.

Kopumā apbalvojumam tika izvirzīti vairāk nekā 100 Latvijas Pasta pastnieku un pasta operatoru. Mūsu klienti savās vēstulēs uzslavē ne vien uzņēmuma darbinieku profesionālās prasmes, bet arī cilvēciskās īpašības.

Par Rīgas reģiona uzvarētāju ir kļuvusi pastniece Laimdota Puriņa no Mālpils pasta nodaļas, par kuru anketu autori raksta – izcila, akurāta un izpalīdzīga pastniece, vienmēr gaidīta visās mājās.

Šogad visvairāk anketu ir saņemts no Zemgales reģiona, kurā par absolūto uzvarētāju ir atzīta Krapes pasta nodaļas (Ogres novads) priekšniece/pasta operatore Inita Makarova, par kuru cilvēki rakstījuši: „Inita klientus vienmēr sagaida ar smaidu, ir komunikabla un profesionāla sava darba darītāja”. Savukārt  Kurzemes reģiona uzvarētājs ir pastnieks Reinis Nolendorfs no Sabiles pasta nodaļas, par viņu iedzīvotāji raksta: “Cilvēks īstajā vietā – ļoti godprātīgi pilda savus pienākumus un nevienu neatstāj bez uzmanības”.

Vidzemnieki par labāko pasta darbinieku savā reģionā ir atzinuši Variņu pasta nodaļas (Smiltenes novads) pasta operatori Rasmu Beitiku, kura kā raksta anketu autori, ir sirsnīga, zinoša un laba darbiniece. Latgales reģiona cilvēki rakstījuši un balsojuši par pastnieci Ivetu Loču no Rugāju pasta nodaļas, kura ir cilvēks ar ļoti augstu pienākuma apziņu, kā arī cilvēks uz kuru var paļauties.

Savukārt apkopojot anketas un vēstules, par gada atsaucīgāko pastnieku vai pasta operatoru ir atzīta pastniece Biruta Jaundzema no Liepnas pasta nodaļas (Alūksnes novads). Iedzīvotāji pastniecei velta daudz labu un atzinīgu vārdu, tai skaitā arī Inese Paia:

"Vienmēr atraktīva, pozitīva un ar jaunām radošām domām. Viņa reiz sarunā atzina, ka laikrakstu un žurnālu piegāde klientiem, ļauj viņai iekļauties dzīves straumē un just, kas aktuāls notiek pasaulē. Kāds seniors, pensiju saņemot, reiz teica, ka viņai ir tikai viens trūkums – negribas, ka viņa iet prom! Viņa savā dzīves straumē aizrauj zinātkāros, jo reklamē un iesaka preses izdevumus. Biruta dod iespēju izlasīt jaunākos novada laikrakstus, uzrakstīt vēstuli, saņemt aicinājumu par pakas piegādi. Dāvina uzmanību, atbalstu, pozitīvas emocijas un izglītību. Par smaidu pastniecei – paldies! Viņas dzīves gudrība, sirsnība, viedums un reizē mierīgums ienes telpā īpašu auru.”

Iedzīvotāju vērtējumā labākie, katra reģiona, pastnieki un pasta operatori saņems vērtīgas balvas no Latvijas Pasta. Aprīlī plānota darbinieku sveikšana, piedaloties gan Latvijas Pasta Valdes, gan Latvijas Avīzes pārstāvjiem.

Savās vēstulēs Latvijas Pasta klienti augsti novērtējuši pastnieku un pasta operatoru darbu, izceļot tādas darbinieku profesionālās prasmes kā atsaucība, precizitāte un godprātība. Tāpat vēstulēs un anketās klienti izcēluši ar darbinieku profesionālajām prasmēm un veikto pienākumu kvalitāti saistītu īpašību – cilvēcīgumu. It īpaši lauku reģionos, jo pastnieks līdz ar preses izdevumiem un pasta sūtījumiem, klientiem nogādā preces no vietējā veikala vai aptiekas, kā arī sniedz palīdzīgu roku un padomu dažādās sadzīves situācijās.

Balvas no Latvijas Avīzes redakcijas, preses abonēšanas dāvanu karti 50 eiro vērtībā, un Latvijas Pasta 2015.gada pastmarku komplektu iegūs Judīte Hmeļnicka no Krapes, kura tika izlozēta par uzvarētāju no visiem anketu iesūtītājiem. Balvas par interesantākajām konkursam iesūtītajām vēstulēm saņems arī Eugenija Audare no Galēniem, Ilma Gūža no Liepājas, Lilija Akere no Trikātas, Edīte Melne no Pociema un Inese Paia no Liepnas. Šo vēstuļu fragmenti tiks publicēti arī laikrakstā Latvijas Avīze.

 

Papildus informācijai
Eva Puriņa
VAS Latvijas Pasts
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: eva.purina@pasts.lv
Mob.:+37126369315
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts