Latvijas Pasts novērš Valsts kontroles konstatētos pārkāpumus

12.07.2016

Latvijas Pasts novērš Valsts kontroles konstatētos pārkāpumus

Latvijas Pasta pagaidu valde, kas iecelta šā gada 22.aprīlī ar galveno uzdevumu novērst uzņēmuma darbības pārbaudēs atklātos pārkāpumus, nosūtījusi vēstuli Valsts kontrolei (VK), informējot par konstatēto pārkāpumu novēršanu un VK ieteikumu ieviešanu. Pamatojoties uz VK norādēm, Latvijas Pastā īstenoti vairāki desmiti pasākumu, kas saistīti ar maksātspējas uzlabošanu, administratīvo resursu racionālu izmantošanu, darbības efektivitātes nodrošināšanu un citām darbības jomām.

Viens no būtiskākajiem VK revīzijās konstatētajiem pārkāpumiem bija saistīts ar dienesta auto neatbilstošu izmantošanu, un Latvijas Pasts nevis formāli, bet pēc būtības ir sakārtojis arī šo jautājumu: ir būtiski samazināts administrācijas darbinieku izmantoto automobiļu parks, izstrādāta stingri noteikta kārtība to izmantošanai un precīzi kritēriji, kādos gadījumos un uz kādiem nosacījumiem darbinieki drīkst pretendēt uz šo automobiļu lietošanu. 

Minētie pasākumi ne tikai ļāvuši optimizēt dienesta autotransporta izmantošanu, bet arī samazināt Latvijas Pasta saimnieciskās izmaksas un nodrošināt uzņēmuma finanšu līdzekļu lietderīgāku izmantošanu.

Līdz ar VK ieteikumu ieviešanu ir uzlabota arī iepirkumu organizēšanas sistēma Latvijas Pastā, novēršot iespējamās interešu konflikta situācijas iepirkumu procesā.

Latvijas Pasta pagaidu valdi iecēla 2016.gada 22.aprīlī, un tā darbosies līdz pastāvīgas valdes apstiprināšanai.


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

Papildu informācija:
Gundega Vārpa
Ārējo komunikāciju vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts