Atzīmējot Pasaules pasta dienu, Latvijas Pasts rīko desmito pastkaršu sūtīšanas projekta Postcrossing Latvijas dalībnieku tikšanos

29.09.2016

Atzīmējot Pasaules pasta dienu, Latvijas Pasts rīko desmito pastkaršu sūtīšanas projekta Postcrossing Latvijas dalībnieku tikšanos

Atzīmējot Pasaules pasta dienu, Latvijas Pasts organizē jau desmito starptautiskā pastkaršu sūtīšanas projekta Postcrossing Latvijas dalībnieku tikšanos. Tās laikā postkroseri varēs dalīties pastkaršu sūtīšanas pieredzē, nosūtīt jaunas pastkartes, iepazīt pastmarku veidošanas nianses un filatēlijas nozares specifiku. Tikšanās plānota 2016.gada 7.oktobrī plkst.16 grāmatu un kultūrpreču mājā NicePlace Mansards, K.Barona ielā 21a (iekšpagalmā), Rīgā.

Pasaules pasta dienu visās 192 Pasaules Pasta savienības dalībvalstīs atzīmē 9.oktobrī. Latvijas Pasts jau tradicionāli šajā periodā par godu Pasaules pasta dienai pulcē Postcrossing kustības dalībniekus, veicinot pastkaršu sūtīsanas izplatību un sīkāk iepazīstinot ar Latvijas Pasta darbību. 

Visā pasaulē un arī Latvijā arvien lielāku atpazīstamību gūst pastkaršu sūtīšana, par pamatu izmantojot interneta vietni www.postcrossing.com. Popularizējot pasta pakalpojumus, Latvijas Pasts aicina ikvienu iesaistīties starptautiskajā pastkaršu sūtīšanas projektā Postcrossing, kurā var iesaistīties jebkurš interesents, kas vēlas atrast iepriekš nezināmus vēstuļu draugus. Arī Latvijas Pasts šī projekta ietvaros piecu gada laikā ir saņēmis vairāk nekā 530 unikālu pastkaršu. 

Desmitā Latvijas postkroseru tikšanās notiks neformālā gaisotnē un būs orientēta uz šīs kustības pārstāvju dalīšanos pastkaršu sūtīšanas pieredzē. Latvijas Pasts sanākušajiem dalībniekiem nodrošinās pastkartes un pastmarkas, lai ikvienam būtu iespēja nosūtīt savu vēstījumu kādam nezināmam vēstuļu draugam no citas valsts. Tikšanās dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Latvijas Pasta Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamenta direktoru Edmundu Bebrišu, kura pārziņā ir gan jaunu pastmarku izdošana, gan Latvijas Pasta īpašumā esošās pastmarku kolekcijas glabāšana – tieši par to arī šajā tikšanās reizē būs iespējams uzzināt vairāk. Savā pastmarku radīšanas pieredzē dalīsies arī daudzu Latvijas Pasta pastmarku dizaina autore māksliniece Lilija Dinere. 

Starptautiskajā Postcrossing kustībā piedalās jau vairāk nekā 600 000 cilvēku no vairāk nekā 200 pasaules valstīm, un tās dalībnieki ir apmainījušies ar vairāk nekā 37 miljoniem pastkaršu. Arī Latvijas iedzīvotāji ir aktīvi postkroseri, un šobrīd viņu skaits pārsniedz 3000 cilvēku. Latvijas postkroseri ir nosūtījuši ap 216 500 pastkaršu, tādējādi Latvija ierindojas 27.vietā pasaulē pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita.

Reģistrējoties interneta vietnē www.postcrossing.com un saņemot pasta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. To nosūtot, sūtītājs var būt pārliecināts, ka arī pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo pavisam citā pasaules malā. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga. 

Latvijas Pasta pastkaršu kolekciju Postcrossing ietvaros iespējams aplūkot šeit.


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.  


Papildu informācijai:
Vineta Danielsone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts