Latvijas Pasta abonēšanas kampaņas pirmajā mēnesī noformēti gandrīz 109,4 tūkstoši abonementu

08.11.2016

Latvijas Pasta abonēšanas kampaņas pirmajā mēnesī noformēti gandrīz 109,4 tūkstoši abonementu

Latvijas Pasta preses izdevumu abonēšanas kampaņas pirmajā mēnesī, oktobrī, noformēti 109 392 abonementi, saglabājot stabilu abonēšanas līmeni, kas salīdzinājumā ar 2015.gada oktobri pieaudzis par 145 abonementiem. Lielākā daļa klientu abonēšanai izmantojuši kādu no Latvijas Pasta nodaļām vai interneta vietni www.abone.pasts.lv. Latvijas Pasta abonēšanas kampaņa šogad noslēgsies 28.decembrī, bet iecienītos preses izdevumus iespējams abonēt arī jebkurā citā laikā – tie Latvijā izdotie laikraksti un žurnāli, kam šādu iespēju būs noteicis izdevējs, tiks piegādāti jau pēc divām darbdienām.

Līdz 2016.gada 31.oktobrim, izmantojot kādu no Latvijas Pasta piedāvātajiem abonēšanas kanāliem, noformēts 70% žurnālu un 30% laikrakstu. Visvairāk abonementu – 47,5% no kopējā abonementu skaita – noformēts pasta nodaļās, lai gan attiecībā pret pagājušā gada analogu periodu šis īpatsvars samazinājies par vairāk nekā 4%. Klienti aktīvi izmanto arī e abonēšanas iespējas un, lietojot interneta vietni www.abone.pasts.lv, oktobrī noformēti 38% abonementu.  

Abonēšanas kampaņas pirmajā mēnesī, salīdzinot ar analogu periodu 2015.gadā, pieaudzis to abonementu skaits, kas noformēti 10 līdz 12 mēnešu periodam: no kopējā abonementu skaita šim laikposmam noformēti 87% abonementu, un tas ir par 9% vairāk nekā 2015.gadā, abonējot 2016.gadam. Periodam no pusgada līdz deviņiem mēnešiem noformēti 8% abonementu, vienam līdz trijiem mēnešiem – 4%, bet vismazāk – 1% – abonementu ir laikposmam no četriem līdz pieciem mēnešiem.

Augstāka abonēšanas aktivitāte joprojām vērojama reģionos, kur noformēti 79% visu abonementu. Rīgā noformēti 14% abonementu, savukārt pārējās Latvijas lielākajās pilsētās – 7%.

Interneta vietnē www.abone.pasts.lv, pasta nodaļās un pie pastniekiem Latvijā izdoto preses izdevumu abonēšana 2017.gadam būs iespējama līdz šā gada 28.decembrim, bet, zvanot pa informatīvo tālruni, – līdz 18.decembrim. Ārvalstīs izdotos preses izdevumus 2017.gadam interneta vietnē www.abone.pasts.lv, pasta nodaļās un pie pastnieka varēs abonēt līdz 15.decembrim, bet, zvanot pa informatīvo tālruni, – līdz 12.decembrim.

Latvijas Pasta abonēšanas kampaņa šogad noslēgsies 28.decembrī, bet iecienītos preses izdevumus iespējams abonēt arī jebkurā citā laikā – Latvijā izdotie attiecīgā abonēšanas perioda laikraksti un žurnāli tiks piegādāti jau pēc divām darbdienām, ja šādi būs noteicis izdevējs, pārējiem izdevumiem noformēt abonementu 2017.gadam varēs no pilniem mēnešiem, savukārt ārvalstu preses izdevumu saņemšanas termiņš būs atkarīgs no piegādātāja noteiktā grafika un abonementa cenu perioda.

Latvijas Pastā 2017.gadam iespējams abonēt kopumā 722 preses izdevumus – 52 Latvijā izdotus laikrakstus, 191 žurnālu un 57 novadu preses izdevumus, kā arī 422 ārvalstu drukātos medijus.

Sevišķi izdevīga un ērta ir uzņēmuma piedāvātā bezmaksas e-abonēšanas iespēja interneta vietnē www.abone.pasts.lv – izvēlētos preses izdevumus klients var abonēt, nereģistrējoties sistēmā un maksājot par tiem tiešsaistē, turklāt bez pakalpojuma maksas. 

Pastāvīgajiem abonentiem izdevīgāk ir reģistrēties abonēšanas sistēmā, jo, veicot atkārtotu pasūtījumu, klientam nepieciešamie dati sistēmā nebūs jāvada vēlreiz. Reģistrētiem lietotājiem būs ātrāk pieejama aktuālā informācija saistībā ar abonētajiem preses izdevumiem, turklāt e-abonēšanas sistēmā ir iespējams pārskatīt savus iepriekšējos pasūtījumus un to rēķinus. Interneta vietnē www.abone.pasts.lv preses izdevumus, kas iekļauti Abonēšanas katalogā 2017.gadam, iespējams abonēt arī adresātiem ārvalstīs.

Abonēšanas kampaņas trīs mēnešu laikā 2016.gadam tika noformēti kopumā 416 353 preses izdevumu abonementi.


Par VAS Latvijas Pasts
 
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

Papildu informācija:
Gundega Vārpa
Ārējo komunikāciju vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts