Latvijas Pasta valdē izmaiņas – sāks jauna valdes locekļa atlases procesu

10.02.2017

Latvijas Pasta valdē izmaiņas – sāks jauna valdes locekļa atlases procesu

Iesniegumu par pilnvarojuma līguma pārtraukšanu no 2017.gada 13.februāra Latvijas Pasta padomei iesniedzis līdzšinējais Latvijas Pasta valdes loceklis Dairis Kārkliņš. Latvijas Pasta valde turpina darbu trīs valdes locekļu sastāvā. Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam Latvijas Pasta padome sāks nepieciešamās darbības jauna valdes locekļa izvēles procesa nodrošināšanai.

D.Kārkliņš savu lēmumu pārtraukt pilnvarojuma līgumu par Latvijas Pasta valdes locekļa pienākumu pildīšanu pamato ar privātiem apsvērumiem. Patlaban Latvijas Pasta valde turpina pilnvērtīgi strādāt trīs valdes locekļu sastāvā – atbilstoši likumam valde ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse no valdes locekļiem.

Valdes locekļa nominēšanas procedūru nosaka Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 31.pants. Tas paredz, ka kapitālsabiedrības padome izveido nominācijas komisiju, kuras uzdevums ir izvērtēt valdes locekļu kandidātus un izvirzīt kandidātus ievēlēšanai valdes locekļa amatā. Valdes locekļu kandidāti tiek atlasīti, organizējot publisku kandidātu pieteikšanās procedūru.

Darbu Latvijas Pasta valdē turpina 2016.gada 1.augusta uz pieciem gadiem ieceltais valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns, kā arī valdes locekļi Anda Ozola un Kristaps Krūmiņš. Visi trīs valdes locekļi ir pasta nozares profesionāļi, kas dažādos amatos iepriekš strādājuši Latvijas Pastā


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Papildu informācija:
Gundega Vārpa
Ārējo komunikāciju vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts