Vairākās pasta nodaļās Rīgā un Pierīgā uzlabots pasta nodaļu darbalaiks; turpina darboties sūtījumu izsniegšanas ātrās kases

28.02.2017

Vairākās pasta nodaļās Rīgā un Pierīgā uzlabots pasta nodaļu darbalaiks; turpina darboties sūtījumu izsniegšanas ātrās kases

Uzlabojot klientu ērtības un nodrošinot klientu efektīvāku apkalpošanu, Latvijas Pasts no 2017.gada 1.marta pagarinājis 27 Rīgas lielāko un apmeklētāko pasta nodaļu darbalaiku. Analizējot pasta pakalpojumu sasniedzamību, Latvijas Pasts pārskata Pierīgas pasta nodaļās sniegto pakalpojumu pieejamību, un jau no 1.marta darbalaiks uzlabots Ķekavas pasta nodaļā. Savukārt 20 Rīgas un Pierīgas pasta nodaļās turpina strādāt papildu darbinieki sūtījumu ātrākai izsniegšanai. 

Lai nodrošinātu klientu efektīvāku apkalpošanu un ērtāku pasta pakalpojumu sniegšanu, 27 Rīgas noslogotākajās pasta nodaļās par divām stundām tiek pagarināts darbalaiks sestdienās – turpmāk šīs nodaļas strādās no plkst.10 līdz 15. Precīzs visu pasta nodaļu saraksts ar pagarināto darba laiku sestdienās no 2017.gada 1.marta aplūkojams te.

Analizējot aktuālo situāciju pasta pakalpojumu nodrošināšanā un ņemot vērā nepieciešamību pasta pakalpojumus saņemt klientiem ērtā laikā, no 1.marta darbalaiks tiek mainīts arī Ķekavas pasta nodaļā. Turpmāk vienu dienu nedēļā – ceturtdienās – pasta nodaļa strādās no plkst.8 līdz 19, bet pārējās darbdienās, tāpat kā līdz šim, no plkst. 8 līdz 17.

Lai uzlabotu pasta pakalpojumu pieejamību, Latvijas Pasts patlaban pārskata un analizē arī citu Pierīgas pasta nodaļu darbalaiku, un nepieciešamības gadījumā tiks veiktas korekcijas to darbalaika ilgumā. 

Ņemot vērā saņemto starptautisko sūtījumu pieaugumu un pasta nodaļu noslogojumu, 20 klientu apmeklētākajās Rīgas un Pierīgas pasta nodaļās turpina darboties tā sauktās ātrās kases. Izmantojot ātro kasi, katru darbdienu intensīvākajās darba stundās iespējams saņemt ierakstītas vēstules, sīkpakas un pakas, kam nav nepieciešama muitas nodokļa un pēcmaksas iekasēšana. Pasta nodaļas, kurās darbojas ātrās kases, un kasu darba laiki aplūkojami šeit


Par VAS Latvijas Pasts
 
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.


Papildu informācijai:
Vineta Danielsone 
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts