Latvijas Pasts 1.jūnijā rīko pastkaršu sūtīšanas projekta Postcrossing Latvijas dalībnieku kārtējo tikšanos

24.05.2017

Latvijas Pasts 1.jūnijā rīko pastkaršu sūtīšanas projekta Postcrossing Latvijas dalībnieku kārtējo tikšanos

Latvijas Pasts organizē kārtējo – jau 11. starptautiskā pastkaršu sūtīšanas projekta Postcrossing Latvijas dalībnieku tikšanos, plānojot iepazīstināt ar profesionālas grafoloģes novērojumiem par cilvēku rokrakstu un Latvijas Pasta 2017.gada pastmarku dizaina konkursa uzvarētāja pieredzi postkroseru kustībā. Tikšanās laikā tiks nodrošināta iespēja bez maksas nosūtīt pastkartes Postcrossing dalībniekiem ārpus Latvijas. Tikšanās notiks 2017.gada 1.jūnijā plkst.16 grāmatu un kultūrpreču mājā NicePlace Mansards, K.Barona ielā 21a (iekšpagalmā), Rīgā.

Tradicionāli Latvijas Pasts pulcē Postcrossing kustības dalībniekus, lai popularizētu pastkaršu sūtīšanu un iepazīstinātu ar aktualitātēm Latvijas Pasta darbībā. Pastkaršu nosūtīšana, par pamatu izmantojot interneta vietni www.postcrossing.com, visā pasaulē un arī Latvijā katru gadu kļūst populārāka, ļaujot iepazīt iepriekš nezināmus vēstuļu draugus. 

Kārtējās postkroseru tikšanās laikā grafoloģe Anita Millere pastāstīs par savu ilggadējo pieredzi, analizējot cilvēka rokraksta saistību ar viņa raksturu, turklāt dalībniekiem būs īpaša iespēja uzzināt, ko par katra personību stāsta tieši viņa rokraksts. Savukārt Latvijas Pasta rīkotā jaunas pastmarkas konkursa Mana ģimene – superkomanda uzvarētājs Ervīns Elliņš pastāstīs par dalību konkursā un arī postkrosinga kustībā, kam Ervīns pats veido sava personiskā dizaina pastkartes.

Pasākums notiks neformālā gaisotnē, aicinot postkroserus dalīties savā pastkaršu sūtīšanas pieredzē. Sanākušajiem postkroseriem tiks nodrošinātas bezmaksas pastkartes un pastmarkas, lai būtu iespēja nosūtīt savu vēstījumu postkrosinga dalībniekiem uz citām valstīm.  

Starptautiskajā Postcrossing kustībā piedalās jau gandrīz 680 000 cilvēku no vairāk nekā 200 pasaules valstīm, un tās dalībnieki ir apmainījušies ar vairāk nekā 41 miljonu pastkaršu. Arī Latvijas iedzīvotāji ir aktīvi postkroseri, un šobrīd viņu skaits pārsniedz 3050 cilvēku. Latvijas postkroseri ir nosūtījuši ap 238 700 pastkaršu, tādējādi Latvija ierindojas 27.vietā pasaulē pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita.

Latvijas Pasts aicina ikvienu iesaistīties starptautiskajā pastkaršu sūtīšanas projektā Postcrossing, atrodot iepriekš nezināmus vēstuļu draugus. Uzņēmums projekta ietvaros sešu gada laikā ir saņēmis gandrīz 600 unikālu pastkaršu. 

Reģistrējoties interneta vietnē www.postcrossing.com un saņemot pasta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. To nosūtot, sūtītājs var būt pārliecināts, ka arī pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo pavisam citā pasaules malā. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga. 

Daļu no Latvijas Pasta saņemto pastkaršu kolekcijas Postcrossing ietvaros iespējams aplūkot šeit.


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.  


Papildu informācijai:
Vineta Danielsone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts