Veidojot klientiem draudzīgu vidi, Latvijas Pasts pie pasta nodaļām sāk izvietot īpaša dizaina velonovietnes

04.07.2017

Veidojot klientiem draudzīgu vidi, Latvijas Pasts pie pasta nodaļām sāk izvietot īpaša dizaina velonovietnes
Rūpējoties par klientiem draudzīgas vides radīšanu,  Latvijas Pasts izstrādājis īpaša dizaina velonovietņu risinājumu, un pirmās velonovietnes pēc nepieciešamo saskaņojumu saņemšanas jau izvietotas pie trim Rīgas un reģiona pasta nodaļām. Atkarībā no saskaņošanas procesa gaitas šovasar velonovietnes plānots izvietot pie vēl piecām Rīgas pasta nodaļām, kas izvēlētas, vērtējot riteņbraucēju plūsmu un nodaļu pieejamību. Pasta nodaļu aprīkošana ar velonovietnēm tiks turpināta ne tikai galvaspilsētā, bet arī Latvijas reģionos.
 
Jaunās velonovietnes veidotas, balstoties uz riteņbraukšanas ekspertu rekomendācijām un konsultējoties ar Latvijas Riteņbraucēju apvienību. Tās ir augstā tipa velonovietnes ir īpašu dizainu – novietņu siluetā stilistiski attēlota sūtījuma aploksne, un tās izgatavotas no nerūsējošā tērauda. Augstā tipa velostatīvi tiek atzīti par riteņbraucējiem drošākiem un ērtākiem, turklāt šāda tipa novietnes iespējams izmantot, piestiprinot arī bērnu ratiņus un moto tehniku. Konstrukcijas iespējams lietot, velosipēdu gan piestiprinot pie pamatnes, gan arī bez stiprināšanas. 
 
Velonovietnes patlaban izvietotas pie trim pasta nodaļām – Rīgas 39.pasta nodaļas Brīvības gatvē 211, Rīgas 46.pasta nodaļas Kalnciema ielā 48 un Rīgas 44.pasta nodaļas Ziemeļu ielā 10, Lidostā Rīga, Mārupes novadā. Atkarībā no nepieciešamo saskaņojumu saņemšanas jaunā tipa velonovietnes plānots izvietot vēl pie piecām pasta nodaļām Rīgā: pie 1.pasta nodaļas Tallinas ielā 4, pie 10.pasta nodaļas Elizabetes ielā 41/43, pie 13.pasta nodaļas K.Valdemāra ielā 145, pie 14.pasta nodaļas Kokneses prospektā 15 un pie 84.pasta nodaļas Ūnijas ielā 52 k. 1.
 
Modernu velonovietņu izvietošana pie pasta nodaļām plānota arī turpmāk, turklāt ne tikai Rīgā, bet arī ārpus galvaspilsētas: pašlaik notiek šādu nodaļu apzināšana visos Latvijas reģionos, lai izveidotu precīzu laika grafiku velostatīvu izgatavošanai un izvietošanai. 
 
Mūsdienu prasībām atbilstošu velonovietņu izveide pie pasta nodaļām ir viens no pasākumiem, radot klientiem patīkamāku un saistošāku vidi. Latvijas Pasts paralēli īsteno arī jaunajiem vecākiem draudzīgas pasta nodaļas koncepciju, kas pakāpeniski tiek ieviesta nodaļās, nodrošinot jauno vecāku prioritāru apkalpošanu un izveidojot īpaša dizaina bērnu stūrīšus, kas gatavoti no Latvijas kokmateriāla un kuru noformējumā izmantotas ekoloģiskas krāsas.
 
Jauno Latvijas Pasta velonovietņu dizainu un konstrukcijas iespējams aplūkot te.
 
 
Par VAS Latvijas Pasts
 
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.
 
 
Papildu informācijai:
Vineta Danielsone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts