Visvairāk Tēva dienā sveic Jāņus un Andrus. 9.septembrī īpašu fotopastkarti tētim varēs nosūtīt no Vērmanes dārza!

05.09.2017

Visvairāk Tēva dienā sveic Jāņus un Andrus. 9.septembrī īpašu fotopastkarti tētim varēs nosūtīt no Vērmanes dārza!

Latvijas Pasta un Latvijas vecāku organizācijas  Mammamuntetiem.lv rīkotās Tēva dienas pastkaršu sūtīšanas akcijas ietvaros visvairāk sveikti tēti, nesaucot viņus vārdā, savukārt viņiem seko Jāņi un Andri. Visvairāk apsveikumu aizceļos tētiem Rīgā, Valmierā un Ventspilī. Kopumā adresātiem visā Latvijā tiks piegādāti ap 16 000 Tēva dienas pastkaršu. Sestdien, 2017.gada 9.septembrī, fotopastkartes ar īpašu veltījumu tētiem varēs nosūtīt arī no Latvijas Pasta stenda Tēva dienas festivālā Vērmanes dārzā. 

Jau trešajā Tēva dienas pastkaršu sūtīšanas akcijā, kurā ikviens bez maksas varēja nosūtīt svētku pastkarti tētim, vectēvam vai krusttēvam, izmantojot savu sociālo tīklu kontu Facebook vai Twitter, visvairāk apsveikumu ceļo pie tētiem Rīgas, Valmieras, Ventspils, Liepājas un Cēsu reģionos. Rīgā tēti saņems 629 pastkartes, Valmierā – 253, Ventspilī – 218, bet Liepājā – 216 un Cēsīs – 204  pastkartes. Kopumā akcijas ietvaros nosūtīti vairāk nekā 16 000 Tēva dienas apsveikuma pastkaršu. 

Sveicot tētus, aktīvākie pastkaršu sūtītāji bija Facebook lietotāji – no šā tīkla pastkaršu nosūtīšanai autorizējās 89% interesentu, kamēr no Twitter – 11%. Pastkaršu sūtīšanai 70% gadījumu izmantotas mobilās ierīces.

Nosūtīt unikālu attēlu tētim būs iespējams arī no Latvijas Pasta īpašā fotostenda Mammamuntetiem.lv rīkotajā Tēva dienas festivālā sestdien, 2017.gada 9.septembrī, Rīgā, Vērmanes dārzā. Fotosienas ideja veltīta tētiem kā skolotājiem, mācoties no viņiem gan praktiskas, gan izglītojošas, gan arī vienkārši interesantas lietas. Nofotografējoties un bildi augšuplādējot interneta vietnē http://www.nosutipastkarti.lv/, Latvijas Pasts izdrukās īpašu fotopastkarti un bez maksas nosūtīs precīzi norādītajiem adresātiem Latvijas teritorijā. Augšuplādēt attēlus nosūtīšanai būs iespējams gan 9., gan 10.septembrī.

Popularizējot pastkaršu sūtīšanas tradīciju auditorijā, kas ikdienas komunikācijai pamatā izmanto moderno tehnoloģiju piedāvātās iespējas interneta vidē, Latvijas Pasts rīko regulāras akcijas sociālajos tīklos, aicinot nosūtīt oriģinālas pastkartes dažādos svētkos un pasākumos. Tradicionāli visvairāk sveicienu Latvijas Pasts izsūta Mātes dienas pastkaršu sūtīšanas akcijas laikā, taču arī Tēva diena Latvijas sabiedrībā kļūst arvien populārāka.

 
 
Par VAS Latvijas Pasts
 
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.
 
 
Par Latvijas vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv
 
Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv iniciē un īsteno dažādus sociālus projektus. Primārie darbības mērķi ir Latvijas ģimeņu labklājības veicināšana un izglītošana, tajā skaitā dzimstības rādītāju celšana, ģimenes vērtību stiprināšana, rūpes par bērnu drošību. Kā viena no Mammamuntetiem.lv prioritātēm ir Tēva dienas popularizēšana ar mērķi sekmēt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā, kā arī sabiedrībā aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē. Organizācija šogad jau piekto gadu pēc kārtas organizē Tēva dienas festivālu – 9.septembrī Vērmanes dārzā. Plašāka informācija – www.tevadiena.lv.
 
 
Papildu informācija:
Gundega Vārpa
Ārējo komunikāciju vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts
 
Marta Balode
Tēva dienas svētku koordinatore
Tālr.: +371 28445084 
E-pasts: marta@mammam.lv
twitter.com/mammamuntetiem
facebook.com/mammamuntetiem