Atzīmējot 48. Pasaules pasta dienu, Latvijas Pasts rīko pastkaršu sūtīšanas entuziastu tikšanos

26.09.2017

Atzīmējot 48. Pasaules pasta dienu, Latvijas Pasts rīko pastkaršu sūtīšanas entuziastu tikšanos

Atzīmējot 48. Pasaules pasta dienu, Latvijas Pasts organizē pastkaršu sūtīšanas entuziastu tikšanos. Tās dalībnieki varēs dalīties savā pastkaršu sūtīšanas pieredzē, nosūtīt pastkartes un uzzināt interesantus faktus par pastkaršu un citu papīrlietu tapšanas procesu. Tikšanās plānota 2017.gada 6.oktobrī plkst.16 NicePlace Telpa K.Barona ielā 21a (iekšpagalmā), Rīgā. 

192 Pasaules Pasta savienības dalībvalstu pasta uzņēmumos strādā vairāk nekā pieci miljoni darbinieku, un viens no šiem uzņēmumiem ir arī Latvijas Pasts ar vairāk nekā 4200 strādājošo: pastniekiem, pasta nodaļu operatoriem, kurjeriem, sūtījumu apstrādes darbiniekiem, šoferiem, loģistikas, starptautisko attiecību un informācijas tehnoloģiju speciālistiem, kā arī virkni citu nepieciešamu profesiju darbinieku, kas gadu no gada rūpējas par vairāku desmitu miljonu sūtījumu piegādi līdz adresātiem. 

Par godu nozares svētkiem Latvijas Pasts tradicionāli šajā periodā pulcē pastkaršu sūtīšanas entuziastus, veicinot pastkaršu sūtīsanas izplatību un sīkāk iepazīstinot ar Latvijas Pasta darbību. Kā parasti, tikšanās notiks radošā gaisotnē, aicinot piedalīties ikvienu, kam patīk sūtīt un saņemt pastkartes no visas pasaules.

Latvijas Pasts ikvienam tikšanās dalībniekam nodrošinās iespēju nosūtīt savu vēstījumu kādam vēstuļu draugam un iepazīt mākslinieces Zanes Ernštreites daiļradi. Zane Ernštreite ir grāmatu māksliniece un grafiķe, pastkaršu sūtīšanas entuziastu vidū visai populāro NicePlace pastkaršu un citu papīrlietu dizaina autore. Šogad Z. Ernštreite izveidojusi arī augstspiedes darbnīcu Papīrpele, kura veido dažādas papīrlietas senajā un joprojām neatkārtojamajā augstspiedes tehnikā.

Latvijas Pasts jau kopš 2010.gada pulcē interesentus, kam patīk pastkaršu sūtīšanas tradīcija, īpaši piesaistot jauniešu un kolekcionāru uzmanību. 


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.  


Papildu informācijai:
Vineta Danielsone
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
facebook.com/latvijas.pasts