Latvijas Pasta nodaļās Ziedot.lv programmām 2017.gadā saziedoti vairāk nekā 14 000 eiro

23.01.2018

Latvijas Pasta nodaļās Ziedot.lv programmām 2017.gadā saziedoti vairāk nekā 14 000 eiro

Latvijas Pasta 450 nodaļās visā Latvijā 2017.gada laikā saziedoti vairāk nekā 14 000 eiro labdarības organizācijas Ziedot.lv programmām Mazajām sirsniņām un Piepildi bērniņa sapni. Uzņēmuma klienti tādējādi palīdzējuši 36 slimu bērnu un pusaudžu ārstēšanai un rehabilitācijai. 

Līdz 2017.gada 1.jūnijam līdzekļi pasta nodaļās tika ziedoti programmas Mazajām sirsniņām ietvaros, kas paredzēta smagi slimu bērniņu ārstēšanai un rehabilitācijai, savukārt pēc šī datuma – programmai Piepildi bērniņa sapni, kas palīdz bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns izsaka pateicību visiem uzņēmuma klientiem, kas visā valsts teritorijā jau vairāku gadu garumā atbalsta Ziedot.lv labdarības programmas. “Liels paldies visiem mūsu klientiem, kas iesaistās Ziedot.lv organizētajās atbalsta programmās. Turklāt lielākais prieks ir par to, ka šis atbalsts tiek nerimstoši sniegts jau vairāku gadu garumā, un tas notiek visā Latvijā, ikvienā pasta nodaļā.”

Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta: “Latvijas Pasts kā sirds pastnieks ir atnesis brīnišķīgus jaunumus 36 smagi slimu bērniņu ģimenēm. Pateicoties Latvijas Pasta klientu un darbinieku ziedojumiem, bērniņi no visas Latvijas saņems tik ļoti nepieciešamo ārstniecību un rehabilitāciju, lai dzīvotu pilnvērtīgāku dzīvi.”

Labdarības programma Piepildi bērniņa sapni, kam patlaban notiek ziedojumu vākšana Latvijas Pasta nodaļās, sniedz palīdzību bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem, nodrošinot regulāru un inovatīvu rehabilitāciju, kas ļauj kļūt patstāvīgākiem un iekļauties vienaudžu sabiedrībā. Bērniem un jauniešiem ar kustību traucējumiem rehabilitācijas pasākumi nepieciešami ilgstoši un regulāri, viņu ģimenēm tiem nepietiek finansiālo resursu un arī valsts finansējums šim mērķim ir nepietiekams – tikai viens rehabilitācijas kurss reizi 1,5 gados. 

Ziedot.lv vērsušies vairāk nekā 100 bērnu un jauniešu ar kustību traucējumiem, kam steidzami nepieciešama rehabilitācija. Lai visiem bērniem palīdzētu, nepieciešami vairāki simti tūkstošu eiro.

Latvijas Pasta un Ziedot.lv sadarbība ziedojumu vākšanā sākās 2013.gada nogalē, un kopš tās sākuma līdz 2017.gada beigām pasta nodaļās saziedoti vairāk nekā 70 000 eiro.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Sīkākai informācijai:
Gundega Vārpa | Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505 
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts