2018.gadā vides uzlabojumi pasta nodaļās – velonovietnes, bērnu stūrīši, attālināta pieteikšanās

07.05.2018

2018.gadā vides uzlabojumi pasta nodaļās – velonovietnes, bērnu stūrīši, attālināta pieteikšanās

Veicinot klientu ērtības un radot apmeklētājiem draudzīgāku vidi pasta nodaļās, Latvijas Pasts 2018.gadā plāno uzlabojumus vairākos desmitos pasta nodaļu visā valstī, izveidojot oriģināla dizaina bērnu stūrīšus no Latvijā ražotiem kokmateriāliem un izvietojot īpaši projektētas velonovietnes. Savukārt vēl 19 pasta nodaļās plānota attālinātas pieteikšanās iespēja pasta pakalpojumiem ar Latvijas Pasta mobilās lietotnes starpniecību, tādējādi kopējam šādi aprīkotu nodaļu skaitam sasniedzot jau 86 pasta nodaļas.

Turpinot 2017.gadā sākto pasta nodaļu labiekārtošanas projektu, jaunas velonovietnes, kas veidotas, pamatojoties uz riteņbraukšanas ekspertu rekomendācijām un konsultējoties ar Latvijas Riteņbraucēju apvienību, šogad plānots izvietot pie vairāk nekā desmit pasta nodaļām. Tās ir augstā tipa velonovietnes, kas tiek atzītas par riteņbraucējiem drošākām un ērtākām un izgatavotas no nerūsējošā tērauda ar īpašu dizainu – stilistiski attēlotu sūtījuma aploksni. Sākoties pavasarim, tās jau izvietotas pie Rīgas 4.pasta nodaļas Satiksmes ielā 2, pie pasta centra Jelgava Katoļu ielā 2b, pie Ogres 1.pasta nodaļas Brīvības ielā 38, un pie Valmieras 1.pasta nodaļas, Rīgas ielā 34. Velonovietnes tiks izvietotas vēl pie vairākām nodaļām Rīgā, kā arī Balvos, Bauskā, Cēsīs un Daugavpilī.

Jaunajiem vecākiem draudzīgas pasta nodaļas projekta ietvaros 2018.gadā turpinās arī nodaļu aprīkošana ar īpašas stilistikas bērnu stūrīšiem, atainojot Latvijas Pasta sūtījumu apmaiņas maršrutu Latvijas kartes formātā vai piedāvājot krāsainu pastkaršu aizpildīšanu. Stūrīši veidoti no Latvijā ražotiem kokmateriāliem, apdarē izmantojot ekoloģiskas krāsas. Paredzams, ka bērnu stūrīši šogad tiks izveidoti vairākās pasta nodaļās Rīgā un Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Gulbenē, Jēkabpilī, Liepājā, Madonā, Rēzeknē, Tukumā.

Vēl 19 pasta nodaļās jau no 2018.gada jūnija pakāpeniski tiks ierīkotas klientu plūsmas vadības sistēmas In-Out, kas ne tikai regulē klientu kustību pasta nodaļās, bet ļauj klientiem pieteikties pakalpojumiem attālināti, izmantojot Latvijas Pasta mobilo lietotni. Papildus šādi tiks aprīkotas nodaļas Rīgā, Ādažos, Baldonē, Balvos, Jūrmalā, Ķekavā, Liepājā, Līvānos, Olainē un Salaspilī. Tādējādi kopumā šādi aprīkotu pasta nodaļu skaits 2018.gadā veidos jau 86 nodaļas.  

Pasta nodaļu saraksts, kur patlaban pieejama attālinātās pieteikšanās iespēja: te.

Pieteikties pasta pakalpojumiem attālināti iespējams te:
iOS: https://itunes.apple.com/us/app/pasts/id671598972?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=lv.pasts.app

Nodaļas, kur 2018.gadā paredzēta In-Out klientu vadības sistēmas ieviešana: šeit.

Nodaļas, pie kurām ierīkotas un pie kurām plānots ierīkot velovietnes: te.

Izvērtējot klientu plūsmu pasta nodaļās, Latvijas Pasts 2017.gadā uzsāka vairākus apmeklētājiem labvēlīgākas vides veicināšanas projektus, kas ietver gan speciāli veidotas velonovietnes, gan īpaša dizaina bērnu stūrīšus. 

Savukārt, lai uzlabotu apkalpošanas ātrumu un kvalitāti pasta nodaļās, iepriekšējos gados 67 pasta nodaļas tika aprīkotas ar mūsdienīgo un daudzfunkcionālo klientu plūsmas vadības sistēmu In-Out, kuras viena no papildu priekšrocībām ir attālinātas pieteikšanās iespēja pakalpojumiem šajās nodaļās, izmantojot Latvijas Pasta mobilo lietotni. Minētie projekta šogad tiek turpināti, papildinot labiekārtoto nodaļu skaitu visā Latvijā.

 


Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 4000 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Sīkākai informācijai:
Gundega Vārpa | Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505 
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts |