Latvijas Pasts atjauno autoparku sūtījumu efektīvākām piegādēm

18.06.2018

Latvijas Pasts atjauno autoparku sūtījumu efektīvākām piegādēm

Turpinot Latvijas Pasta autoparka atjaunošanu efektīvākai universālā pasta pakalpojuma un eksprespasta sūtījumu piegāžu nodrošināšanai, Latvijas Pasts šogad uzsācis 64 jaunu kravas mikroautobusu izmantošanu. Līdz gada beigām plānota vēl 41 tehniski novecojuša mikroautobusa nomaiņa pret jauniem modeļiem. Jaunie mikroautobusi ir jaudīgāki un vienlaikus ekonomiskāki un videi draudzīgāki, kā arī to manevrēšana un veiktspēja ir krietni ērtāka, uzlabojot gan piegādes ātrumu, gan automobiļu vadītāju darba apstākļus. 

Latvijas Pasta autoparka atjaunošana, operatīvajā līzingā iegādājoties ekonomiskākus, videi draudzīgākus un darbiniekiem ērtāk lietojamus automobiļus, ļaus samazināt degvielas un autoparka uzturēšanas izmaksas, kā arī uzlabos sūtījumu piegādes ātrumu un automobiļu vadītāju darba apstākļus. Latvijas Pasts ir vienīgais no valstī strādājošajiem pasta komersantiem, kas pasta apmaiņu pilnīgi visā valsts teritorijā nodrošina katru darbdienu, tāpēc uzņēmums 2017.gada maijā sāka īstenot pirmo mikroautobusu nomaiņas posmu, kuru pakāpeniski plānots realizēt līdz šī gada beigām, kopumā nodrošinot visu autoparka mikroautobusu atjaunošanu.    

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns uzsver: “Līdz ar straujo e-komercijas sūtījumu attīstību arvien lielāka nozīme tiek piešķirta sūtījumu piegādes ātrumam. Visā pasaulē sūtījumu piegādes laiks turpina samazināties, tāpēc, sekojot līdz tirgus attīstībai, svarīgi nodrošināt atbilstošu uzņēmuma sniegto pakalpojumu ātrumu, ko veicina gan automobiļu vadītāju darba apstākļu uzlabošana, gan modernāks autoparks.”

Jaunie mikroautobusi izvēlēti publiska iepirkuma procedūrā, kas paredz četru gadu nomu, izmantojot operatīvā līzinga pakalpojumu. Nomas izmaksas visam periodam ir 1,5 miljoni eiro. Ar jaunajiem automobiļiem tiek nomainīti automobiļi, kas sūtījumu piegādei tika ekspluatēti jau kopš 2007.gada. 

Latvijas Pasts jau divus gadus aktīvi īsteno pakalpojumu kvalitātes, piegāžu efektivitātes, klientu servisa un darbinieku motivācijas uzlabošanas projektus, atjaunojot arī darba pienākumu veikšanai nepieciešamo aprīkojumu un infrastruktūru.

Kopējo Latvijas Pasta autoparku patlaban veido 260 automobiļu vienību.

 

Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 4000 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Sīkākai informācijai:
Vineta Danielsone | Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504 
E-pasts: pr@pasts.lv; vineta.danielsone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts