VSAA maksājumu piegādi dzīvesvietā ar Latvijas Pasta starpniecību izmanto 95 000 klientu

19.07.2018

VSAA maksājumu piegādi dzīvesvietā ar Latvijas Pasta starpniecību izmanto 95 000 klientu

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) maksājumu – pensiju un pabalstu – piegādi klienta dzīvesvietā atbilstoši publiskā iepirkuma rezultātiem no 2018.gada 1.janvāra turpina nodrošināt Latvijas Pasts. Šis pakalpojums tiek sniegts atbilstoši VSAA noteiktajam pensiju un pabalstu izmaksu grafikam, un to saņem 95 000 klientu.

Latvijas Pasts ir vienīgais komersants Latvijā, kas spēj VSAA maksājumus klienta dzīvesvietā nodrošināt nepieciešamajos termiņos visā valsts teritorijā, un šo pakalpojumu izvēlējušies saņemt 95 000 klientu.

Pakalpojums tiek sniegts saskaņā ar VSAA maksājumu piegādes grafiku, nosakot katram klientam konkrētu pensijas vai pabalsta saņemšanas datumu. Maksa par VSAA pakalpojumu piegādes pakalpojumu ir 2,39 eiro, un to VSAA  automātiski  ietur no klientam pienākošās pensijas vai pabalsta. 

Svarīgi atcerēties – ja maksājuma piegādes brīdī klients to nav saņēmis, jo, piemēram, nav atradies dzīvesvietā, kas norādīta kā maksājuma piegādes adrese, sev pienākošos pensiju vai pabalstu iespējams saņemt savā pasta nodaļā, sākot ar nākamo darbdienu. Ja līdz nākamajam piegādes datumam klients nav saņēmis VSAA pensijas vai pabalsta maksājumu arī pasta nodaļā, kārtējā izmaksas datumā Latvijas Pasts nodrošinās tā piegādi un izmaksu klienta dzīvesvietā arī par iepriekšējo mēnesi. 

Pieteikties VSAA maksājumu piegādei mājās var jebkurā VSAA nodaļā vai vienotajā valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv

 

Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 4000 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.


Sīkākai informācijai:
Gundega Vārpa | Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505 
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts