No 2019.gada 2.septembra vairāku pasta nodaļu darbalaiku Rīgā, Kauguros, Saulkrastos un Siguldā pielāgo pieprasījumam

14.08.2019

No 2019.gada 2.septembra vairāku pasta nodaļu darbalaiku Rīgā, Kauguros, Saulkrastos un Siguldā pielāgo pieprasījumam

Izanalizējot klientu paradumus un pasta pakalpojumu pieprasījumu, no 2019.gada 2.septembra tiek mainīts Rīgas 1., 6., 17., 39., 55., Kauguru, Saulkrastu un Siguldas pasta nodaļas darbalaiks. Pamatā vairākās darbdienās par vienu stundu tiek pagarināts klientu apkalpošanas laiks, tādējādi nodrošinot sūtījumu ērtu saņemšanu strādājošajiem klientiem, bet sestdienas noteiktas par brīvdienām. Atkarībā no pakalpojumu pieprasījuma novembrī un decembrī, ņemot vērā gada nogales svētkus, kad sūtījumu plūsma tradicionāli pieaug, tiks lemts par iespēju sestdienās darbu minētajās nodaļās atsākt vai pagarināt. 

Izmaiņas Rīgas 1., 6., 17., 39., 55., Kauguru, Saulkrastu un Siguldas pasta nodaļas darbalaikā saistītas ar klientu pasta pakalpojumu izmantošanas paradumiem, kas liecina, ka darbdienās šīs nodaļas apmeklē ievērojami vairāk klientu nekā sestdienās, kad klientu plūsma un apgrozījums tajās samazinās par aptuveni 70–80% salīdzinājumā ar darbdienām. Tādējādi nodaļu darbs sestdienās ir nerentabls un neatbilst pieprasījumam, kas vairākumā gadījumu, kā rāda iepriekšminētie dati, orientēts uz pakalpojumu saņemšanu tieši darbdienās.

Tāpēc no 2.septembra Rīgas 1.pasta nodaļa Tallinas ielā 4, Rīgas 6.pasta nodaļa Brīvības gatvē 310 un Rīgas 39.pasta nodaļa Brīvības gatvē 211 pasta pakalpojumus sniegs pirmdienās un piektdienās no plkst.8 līdz pat 20, bet otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no plkst.8 līdz 19. 

Rīgas 55.pasta nodaļa Cementa ielā 12 un Kauguru pasta nodaļa Skolas ielā 48 pasta pakalpojumus sniegs darbdienās no plkst.8 līdz 20; Saulkrastu pasta nodaļa Ainažu ielā 6a strādās pirmdienās un ceturtdienās no plkst.8 līdz 18, otrdienās un trešdienās no plkst.8 līdz 16, bet piektdienās 8–15; Siguldas pasta nodaļas Pils ielā 2 jaunais darbalaiks: pirmdienās–piektdienās no plkst.8 līdz 18 un sestdienās no plkst.9 līdz 13. Savukārt Rīgas 17.pasta nodaļa Ieriķu ielā 17, t/c Domina, pasta pakalpojumus sniegs pirmdienās–piektdienās no plkst.10 līdz 21, sestdienās no plkst.10 līdz 18 un svētdienās no plkst.10 līdz 18.  

Monitorējot pakalpojumu pieprasījumu, novembrī un decembrī, sākoties aktīvajam gada nogales pirmssvētku periodam, kad tradicionāli pieaug gan sūtījumu skaits, gan pasta pakalpojumu izmantošanas apjoms un klientu plūsma, tiks lemts par nepieciešamību atsākt vai pagarināt darbu arī sestdienās.

Ar precīzām Rīgas 1., 6., 17., 39., 55, Kauguru, Saulkrastu un Siguldas pasta nodaļas darbalaika izmaiņām iespējams iepazīties šeit. Informācija par plānotajām darbalaika izmaiņām jau tagad izvietota arī šo nodaļu apmeklētājiem redzamā vietā.

 


Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 3800 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.


Sīkākai informācijai:
Vineta Danielsone | Vecākā sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Tālr.: +371 67608504 
E-pasts: pr@pasts.lv, vineta.danielsone@pasts.lv 
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts | instagram.com/latvijas_pasts