Pasta sūtījumu apmaiņa ar Somiju atgriežas ierastajā režīmā – Somijas pasta darbinieku streiks beidzies

28.11.2019

Pasta sūtījumu apmaiņa ar Somiju atgriežas ierastajā režīmā – Somijas pasta darbinieku streiks beidzies

Pasta sūtījumu apmaiņa ar Somiju tiek atjaunota ierastajā režīmā, jo paziņots par Somijas pasta operatora Posti darbinieku streika pirsmtermiņa izbeigšanu. Tādējādi pakāpeniski atsākas arī pasta aviosūtījumu satiksme uz un no Somijas. 
 
Somijas pasta darbinieku streiks sākās 11.novembrī, un sākotnējais tā termiņš bija divas nedēļas, līdz 24.novembrim, vēlāk to pagarinot līdz 8.decembrim. Streika laikā bija noteikts pilnīgs aviosūtījumu embargo uz un no Somijas, ierobežotā apjomā un ar kavējumiem nodrošinot sūtījumu apmaiņu tikai pa sauszemes ceļiem. 

Sakarā ar saņemto informāciju par streika pirmstermiņa beigām paziņots arī par embargo atcelšanu un pasta sūtījumu satiksmes atjaunošanu ierastajā ritmā, tostarp pakāpeniski nodrošinot arī visu sūtījumu piegādi pa ierastajiem aviomaršrutiem.

Streika dēļ Somijas pasta operators Posti iepriekš pauda atvainošanos par sagādātajām neērtībām.  

 

Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 3500 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.


Sīkākai informācijai:
Gundega Vārpa | Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
E-pasts: pr@pasts.lv; gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts | instagram.com/latvijas_pasts