Pasta sūtījumu piegāde Itālijas teritorijā – ierobežota un kavēta

12.03.2020

Pasta sūtījumu piegāde Itālijas teritorijā – ierobežota un kavēta
Itālijā ieviesto koronavīrusa Covid-19 ierobežošanas pasākumu dēļ no 2020.gada 10.marta līdz 3.aprīlim vai citam vēlākam datumam visā Itālijas teritorijā ir noteikti īpaši piesardzības pasākumi, kas ietekmē visu ienākošo un izejošo sūtījumu apkalpošanas kvalitāti. 
 
Lai veicinātu koronavīrusa Covid-19 ierobežošanu atbilstoši Itālijas valdības izsludinātajiem piesardzības pasākumiem, Itālijas pasta operators Poste Italiane no 2020.gada 10.marta līdz 3.aprīlim vai citam vēlākam datumam ievēro īpašus ierobežojumus, lai aizsargātu darbinieku un klientu veselību. 
 
Itālijas pastā ieviesta ierobežota cilvēku saskarsme, īpaši aizsargājot personāla drošību, tāpēc būtiski samazināts loģistikas ķēdē iesaistītā darbaspēka resurss gan sūtījumu šķirošanas vietās, gan arī pasta nodaļās, ietekmējot visu pasta darbību un veiktspēju. Minētie ierobežojumi ietekmē visa veida – eksprespasta, vēstuļu korespondences un pasta paku – ienākošo un izejošo pasta sūtījumu apkalpošanas kvalitāti.
 
Ņemot vērā ārkārtas situāciju, Itālijas pasta operators nevar garantēt atbilstošu pasta pakalpojumu sniegšanas kvalitāti, paredzot sūtījumu piegādes kavēšanos visā valsts teritorijā līdz brīdim, kad situācija normalizēsies. 
 
 
 
Par VAS Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 3400 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.
 
 
 
Sīkākai informācijai:
Vineta Danielsone | Vecākā sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
E-pasts: pr@pasts.lv, vineta.danielsone@pasts.lv 
twitter.com/latvijas_pasts | facebook.com/latvijas.pasts | instagram.com/latvijas_pasts