Uzmanību – sūtījumu piegāžu kavējumi un pasta nodaļu darbības traucējumi!

24.02.2022

Uzmanību – sūtījumu piegāžu kavējumi un pasta nodaļu darbības traucējumi!

Turpinoties Covid-19 pandēmijas negatīvajai ietekmei uz Latvijas Pasta darbību un slimojot visdažādāko profesiju darbiniekiem, bet jo īpaši – piegādē un pasta pakalpojumu sniegšanā iesaistītajiem pastniekiem un pasta nodaļu operatoriem –, daudzviet Latvijā traucēta pasta pakalpojumu sniegšana un pasta sūtījumu piegāde. Vairāku pasta nodaļu darbalaiks ir saīsināts, atsevišķas nodaļas ir īslaicīgi slēgtas, bet pasta sūtījumu piegādes kavējas. 

Latvijas Pastā pašlaik iztrūkst vairāk nekā 300 pasta pakalpojumu sniegšanā un sūtījumu piegādēs iesaistīto darbinieku, jo to darbinieku skaitu, kas izveseļojas, nekavējoši papildina jauni saslimušie vai to kontaktpersonas. Problēmas un ietekmi uz citu struktūrvienību darbu rada fakts, ka saslimušo un kontaktpersonu darbu pārdala veselie tajās pašās vai citās struktūrvienībās strādājošie, tādējādi kopējie pakalpojumu sniegšanas un piegādes procesi ir apgrūtināti un kavēti gandrīz visā Latvijas Pasta sistēmā.

Šajos kritiskajos apstākļos vairāku pasta nodaļu darbalaiks ir mainīts, bet atsevišķas pasta nodaļas uz laiku slēgtas un to funkcijas nodotas citām, strādājošajām, pasta nodaļām. Arī sūtījumu piegādes ir traucētas un var kavēties gan iztrūkstot darbiniekiem, gan arī citiem kolēģiem aizvietojot saslimušos pēc savu tiešo darba pienākumu veikšanas vai apgūstot daudzviet Latvijā sarežģīto adresācijas sistēmu. Tāpat piegādes apgrūtina arī mainīgie laikapstākļi un daudzviet sliktais ceļu stāvoklis. 

Latvijas Pasts lūdz klientus ar izpratni izturēties pret pandēmijas radītajiem kritiskajiem apstākļiem. Neskatoties uz sarežģīto situāciju, Latvijas Pasta darbinieki dara visu iespējamo, lai klientiem sniegtu vajadzīgos pakalpojumus un nodrošinātu piegādes, taču aicina rēķināties ar zināmām neērtībām un kavējumiem.

Aktuālā informācija par pasta nodaļu darbalaika izmaiņām pieejama te. Aicinām ņemt vērā, ka tā regulāri tiek atjaunota. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā par pasta pakalpojumu saņemšanu aicinām vērsties Latvijas Pasta Klientu centrā: 67008001, 27008001, info@pasts.lv vai Latvijas Pasta sociālo tīklu profilos.