Par valsts akciju sabiedrības “Latvijas Pasts” valdes locekļu amatu kandidātu atlases procesa uzsākšanu

Par valsts akciju sabiedrības “Latvijas Pasts” valdes locekļu amatu kandidātu atlases procesa uzsākšanu
VAS “Latvijas Pasts” padome izsludina konkursu uz VAS “Latvijas Pasts” valdes priekšsēdētāja un četriem valdes locekļu amatiem: 1) valdes priekšsēdētājs, Galvenais izpilddirektors (CEO), ar kompetenci un atbildību uzņēmumu un komandas vadībā, iesaistīto pušu vadībā; 2) valdes loceklis ar atbildību finanšu vadības jomā, Galvenais finanšu pārvaldes direktors (CFO), uzņēmuma finanšu jautājumu vadīšanā; 3) valdes loceklis ar atbildību biznesa attīstības jomā, Biznesa attīstības pārvaldes direktors (CCO), atbildība par kapitālsabiedrības ieņēmumiem, atbildība par visu produktu un pakalpojumu pārdošanu; 4) valdes loceklis ar atbildību operacionālās darbības vadības jomā, Biznesa operacionālās vadības direktors (COO), vadīt un pārraudzīt ar kapitālsabiedrības un tās meitas uzņēmumu  darbību saistīto materiāltehnisko nodrošinājuma efektīvu un kvalitatīvu pieejamību, lai veicinātu uzņēmuma stratēģijas, mērķu un darbības rādītājus; 5) valdes loceklis ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā, Tehnoloģiju un digitālās transformācijas pārvaldes direktors (CTO), vadīt un pārraudzīt tehnoloģijas un tehnoloģiskos procesus un to efektīvu un kvalitatīvu pieejamību, tehnoloģiju t.s. spējo attīstību, kā arī digitālo transformāciju, lai veicinātu uzņēmuma stratēģijas, mērķu un darbības rādītājus.
 
Pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu un saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 7. janvāra noteikumu Nr. 20 „Valdes un padomes locekļu nominēšanas kārtība kapitālsabiedrībās, kurās kapitāla daļas pieder valstij vai atvasinātai publiskai personai”, lai nodrošinātu kandidātu atlases procesu VAS “Latvijas Pasts” valdes locekļu amatiem, VAS “Latvijas Pasts” padome izveidojusi nominācijas komisiju 7 (septiņu) cilvēku sastāvā:
 
Raimonds Dūda – komisijas vadītājs – VAS “Latvijas Pasts” padomes priekšsēdētājs,
 
Anrī Leimanis – komisijas loceklis un komisijas vadītāja vietnieks – VAS “Latvijas Pasts” padomes loceklis,
 
Ivars Blumbergs – komisijas loceklis – VAS “Latvijas Pasts” padomes loceklis,
 
Kristīne Priede – komisijas locekle – Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante,
 
Irēna Liepiņa – neatkarīgais eksperts – Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības PRO prezidente,
 
Ilona Kiukucāne – neatkarīgā eksperte – Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektores vietniece,
 
Valdis Vancovičs – novērotājs ar padomdevēja tiesībām (bez balsstiesībām) – Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta deleģēts pārstāvis, SIA “Tele 2” valdes priekšsēdētājs.
 
Kandidātu tiešajai uzrunāšanai, iesniegtās informācijas sākotnējai izvērtēšanai un padziļinātās vadības kompetenču novērtēšanai ir piesaistīta personāla atlases kompānija SIA “EIRO PERSONĀLS”, kas sadarbosies ar nominācijas komisiju kandidātu atlasē un vērtēšanā.
 
Nominācijas komisijas uzdevums ir izvērtēt kandidātus, pieņemt lēmumu par kandidātiem, kas izvirzāmi valsts akciju sabiedrības “Latvijas Pasts” valdes locekļu amatiem un iesniegt tos VAS “Latvijas Pasts” padomei.
 
Kandidāti aicināti līdz š.g. 28.martam pieteikties uz vakantajiem VAS “Latvijas Pasts” valdes locekļu amatiem. Pieteikšanās informāciju skatīt pievienotajos dokumentos.
 
Pielikumi: 
1. Apliecinājums
2. Curriculum Vitae
3. Aicinājums pieteikties uz VAS “Latvijas Pasts” valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu amatiem