Par VAS Latvijas Pasts valdes locekļa ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā, Tehnoloģiju un digitālās transformācijas pārvaldes direktora (CTO) amata kandidātu atlases procesa rezultātiem

28.11.2022

Par VAS Latvijas Pasts valdes locekļa ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā, Tehnoloģiju un digitālās transformācijas pārvaldes direktora (CTO) amata kandidātu atlases procesa rezultātiem
Atklāto konkursu uz vakanto VAS Latvijas Pasts (turpmāk LP) valdes locekļa ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā, Tehnoloģiju un digitālās transformācijas pārvaldes direktora (CTO) amatu organizēja ar LP padomes 2022.gada 11.jūlija sēdes lēmumu Nr.2 (protokols Nr.13) izveidotā nominācijas komisija šādā sastāvā:
 
Raimonds Dūda – komisijas vadītājs – VAS Latvijas Pasts padomes priekšsēdētājs,
Anrī Leimanis – komisijas loceklis un komisijas vadītāja vietnieks – VAS Latvijas Pasts padomes loceklis,
Ivars Blumbergs – komisijas loceklis – VAS Latvijas Pasts padomes loceklis,
Kristīne Priede – komisijas locekle – Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante,
Irēna Liepiņa – neatkarīgais eksperts – Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības PRO prezidente,
Ilona Kiukucāne – neatkarīgā eksperte – Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektores vietniece.
 
Nominācijas procesa nodrošināšanai tika piesaistīta personāla atlases kompānija SIA Eiro Personāls.
 
Atklāts konkurss uz LP vakanto valdes locekļa ar atbildību tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā, Tehnoloģiju un digitālās transformācijas pārvaldes direktora (CTO) amata vietu tika izsludināts 2022.gada 20.jūlijā LP, Satiksmes ministrijas, Pārresoru koordinācijas centra, Nodarbinātības valsts aģentūras mājas lapā un sociālajos tīklos (LinkedIn, Twitter, u.c.).
 
Konkursā tika meklēts valdes locekļa amata kandidāts tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā. 
 
Kopumā uz vakanto valdes locekļa amatu tika saņemti 24 pieteikumi.
 
Kandidāti valdes locekļa amatam tika vērtēti trīs kārtās, un nominācijas komisija tos novērtēja, balstoties uz nominācijas komisijas 2022.gada 13.jūlija sēdē apstiprinātiem vērtēšanas kritērijiem.
 
Konkursa pirmajā kārtā tika veikta dokumentu analīze, lai pārbaudītu kandidāta atbilstību obligātajām minimālajām prasībām un novērtētu darba un profesionālo pieredzi, pamatojoties uz kandidātu iesniegtajiem dokumentiem. Veicot kandidātu novērtējumu, nominācijas komisija uz konkursa otro kārtu izvirzīja 10 kandidātus, kuri saņēma lielāko punktu skaitu.
 
Konkursa otrajā kārtā personāla atlases kompānija pēc intervijas ar katru kandidātu veica padziļinātu pretendentu iesniegtās informācijas izpēti un analīzi un rezultātus iesniedza nominācijas komisijai vērtēšanai. Komisija, pamatojoties uz veikto kandidātu novērtējumu, uz konkursa trešo kārtu izvirzīja piecus kandidātus, kas saņēma lielāko punktu skaitu.
 
Konkursa trešajā kārtā notika kandidātu padziļināta vadības kompetenču novērtēšana, kuru nodrošināja personāla atlases kompānija un daļēji strukturēta intervija, kuras laikā komisija izvērtēja kandidāta pieredzi, prezentāciju – stratēģisko redzējumu, profesionālās zināšanas saskaņā ar komisijas iepriekš apstiprinātajiem kritērijiem. Intervijas laikā komisija izvērtēja kandidātu svešvalodu zināšanas. Tāpat kandidāti prezentācijas veidā sniedza nominācijas komisijai savu redzējumu par LP galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai atbilstoši jomai, uz kuru pretendē.
 
Komisija konkursa rezultātā padomei galīgā lēmuma pieņemšanai izvirzīja divus kandidātus, kuri trīs kārtu kopsummā saņēma lielāko punktu skaitu uz valdes locekļa amatu tehnoloģiju un digitālās transformācijas jomā.
 
Nominācijas komisija beidza savu darbu brīdī, kad tika pieņemts gala lēmums par konkursa rezultātiem un iesniegts priekšlikums LP padomei, t.i., 2022. gada 21.novembrī.