Latvijas Pasts izdod 2023. gada pastmarku komplektu

15.12.2023

Latvijas Pasts izdod 2023. gada pastmarku komplektu

Latvijas Pasts izdevis pastmarku komplektu, kurā iekļautas visas 2023. gadā emitētās pastmarkas – kopumā 22 pastmarku izdevumi, kas sastāv no 30 pastmarkām un trīs pastmarku blokiem. Starp 2023. gada filatēlijas izdevumiem ir pastmarkas no tradicionālām un populārām sērijām, kā arī īpaši oriģinālizdevumi. Jaunais pastmarku komplekts pieejams lielākajās Latvijas Pasta nodaļās un Latvijas Pasta e-veikalā: https://veikals.pasts.lv/.

Latvijas Pasta 2023. gada pastmarku komplektā iekļauti kopumā 22 pastmarku izdevumi, ko veido 30 pastmarkas un trīs pastmarku bloki, to kopējai tirāžai sasniedzot vairāk nekā trīs miljonus eksemplāru. Pastmarku komplekts ir ērts veids pastmarku kolekcionēšanai, jo tajā atrodamas visas gada laikā izdotās pastmarkas, nodrošinot to funkcionālu lietošanu un pārskatāmību.

Godinot latviešu tautas lepnumu, Dziesmu un deju svētkus, šogad svētku 150. jubilejas gadā Latvijas Pasts izdevis pastmarku bloku ar divām pastmarkām. Tāpat izdota pastmarka par godu Valmieras teātra simtajai gadadienai, pastmarkas vizuālajā noformējumā attēlojot Valmieras teātra fasādi, simbolizējot nozīmīga posma noslēgšanos un jaunās simtgades sākumu.

Ar īpašām pastmarkām atzīmēti Latvijas valstij būtiski notikumi sportā. Lepojoties ar Latvijas basketbola vēstures mirkļiem un Latvijas nacionālās vīriešu basketbola izlases panākumiem šā gada Pasaules kausa izcīņā, Latvijas Pasts izdeva īpašu pastmarku bloku – Latvijas sporta leģendas – Basketbols. Pastmarka godina vienu no nozīmīgākajiem sasniegumiem Latvijas basketbola vēsturē – Latvijas basketbola valstsvienības uzvaru pirmajā Eiropas basketbola čempionātā 1935. gadā Ženēvā. Šogad ļoti nozīmīgs notikums bija arī Latvijas hokeja izlases sasniegums Pasaules čempionātā, izcīnot bronzas medaļu. Latvijas Pasts sadarbībā ar Latvijas Hokeja federāciju izdeva pastmarku, veltot to visiem Pasaules čempionāta līdzjutējiem hokeja svētkos.

2023. gadā pastmarkas tika veltītas vairākām izcilām personībām. Izdota īpaša dizaina pastmarka, godinot latviešu teātra pamatlicēju, aktieri, dramaturgu un režisoru Ādolfu Alunānu 175 gadu jubilejā, 100. jubilejā godināts latviešu režisors Pēteris Pētersons, kā arī izdota pastmarka, pieminot LZA akadēmiķi un prezidentu, Dr.habil.chem., Dr.h.c.hist., profesoru Jāni Stradiņu.

Šogad Latvijas Pasts izdevis arī trīs jaunas pastmarkas sērijā Ziemassvētki, lai ikviens iedzīvotājs varētu nosūtīt svētku noskaņu raisošus sveicienus Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Svētku tematikai veltīto filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ludis Danilāns.

2023. gadā izdoto pastmarku komplekts interesentiem ir pieejams lielākajās Latvijas Pasta nodaļās un e-veikalā: https://veikals.pasts.lv/. Savukārt visas Latvijas Pasta 2023. gadā izdotās pastmarkas iespējams aplūkot šeit.

Pastmarka ir pasta apmaksas zīme, kas tiek izmantota sūtījumu pārsūtīšanas apmaksai, bet vienlaikus tā var būt vērtīgs kolekcionēšanas priekšmets. Latvijas pastmarku izdošanas plānu nosaka īpaši izveidota Pastmarku emisijas komisija.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts sniedz visplašāko pasta pakalpojumu klāstu visā Latvijā vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietās. Uzņēmums nodrošina universālā pasta, komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 2500 darbinieku.

Papildu informācijai:

Laila Kļaviņa | Ārējās komunikācijas vadības daļas vadītāja

E-pasts: laila.klavina@pasts.lv, pr@pasts.lv

Latvijas Pasta sociālo mediju profili:
Twitter; Facebook; Instagram; Linkedin