Latvijas Pasts par e-komercijas sūtījumu izmaiņām uz Norvēģiju

03.01.2024

Latvijas Pasts par e-komercijas sūtījumu izmaiņām uz Norvēģiju

No 2024. gada e-komercijas sūtījumiem uz Norvēģiju ir digitāli jānorāda septiņu ciparu numurs jeb VOEC (PVN e-komercijā), lai izvairītos no sūtījumu apstrādes kavēšanās un papildu maksas klientam.

Pretējā gadījumā sūtījuma adresātam atkārtoti piemēros pievienotās vērtības nodokli pēc sūtījuma robežas šķērsošanas. Tāpēc komersantiem nepieciešams digitāli norādīt unikālo VOEC numuru.

Jaunie noteikumi attiecas uz precēm, kuru vērtība nepārsniedz 3000 Norvēģijas kronu, kas ir aptuveni 265 eiro. Minētā kārtība nav saistoša tādiem specializētiem sūtījumiem kā medicīnas un akcīzes preces, dzērieni, pārtika un uztura bagātinātāji.

Tikai precēm, kuru vērtība ir mazāka par 3000 Norvēģijas kronām, ir iespēja piemērot pievienotās vērtības nodokli un nosūtīt kā VOEC preces. Konkrētā summa attiecas uz vienu konkrētu preces vienību, nevis sūtījumu.

Plašāku informāciju lasiet Norvēģijas nodokļu administrācijas publicētajās vadlīnijās.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts sniedz visplašāko pasta pakalpojumu klāstu visā Latvijā vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietās. Uzņēmums nodrošina universālā pasta, komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības, pakomātu un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 2500 darbinieku.

 

Papildu informācijai:

Laila Kļaviņa | Komunikācijas un filatēlijas daļas vadītāja

E-pasts: pr@pasts.lv, laila.klavina@pasts.lv

Latvijas Pasta sociālo mediju profili:
Twitter; Facebook; Instagram; Linkedin