Par izmaiņām VAS Latvijas Pasts valdē

29.07.2024

Par izmaiņām VAS Latvijas Pasts valdē

VAS Latvijas Pasts valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare atstāj amatu, jo ir pieņēmusi darba piedāvājumu citā uzņēmumā ārpus publiskā sektora. Beātes Krauzes-Čebotares pēdējā pilnvaru diena uzņēmumā ir 2024. gada 31. jūlijs.

Turpmāk valdes priekšsēdētāja pienākumus uz laiku uzņemsies pildīt VAS Latvijas Pasts valdes loceklis Andris Puriņš, un viņa pilnvaras būs spēkā līdz brīdim, kad Latvijas Pasta padome apstiprinās valdes priekšsēdētāju, pamatojoties uz rezultātiem atklātajā konkursā, kas šobrīd ir norises procesā.

“Sūtījumu pakalpojumu nozare pasaulē, tostarp Latvijā, strauji attīstās. Konkurence mudina arī Latvijas Pastu mainīties un pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Beātes Krauzes-Čebotares vadībā Latvijas Pastā ir veikta virkne uzlabojumu darbības procesos, klientu apkalpošanā un pakalpojumu vadībā. Mēs pateicamies Beātei Krauzei-Čebotarei par ieguldījumu uzņēmuma attīstībā un vēlam viņai panākumus turpmākajā karjerā,” pauž VAS Latvijas Pasts padomes priekšsēdētājs Kaspars Rokens.

Nacionālā pasta operatora vīzija ir būt par pirmo izvēli ikkatra iedzīvotāja sūtījumiem, tāpēc viena no uzņēmuma 2024. gada prioritātēm paredz palielināt pakomātu skaitu līdz 400 vienībām, lai izveidotu plašāko pakomātu tīklu visā Latvijas teritorijā. Rūpējoties par valsts reģionālo attīstību un pasta pakalpojumu pieejamību visiem Latvijas iedzīvotājiem, pakomāti tiek novietoti gan pilsētās, gan mazāk apdzīvotās vietās. Latvijas Pasts pakalpojumu pieejamību veicina arī ar citām novitātēm, tajā skaitā ar pakalpojumu Pastnieks mājās, kas ļauj iedzīvotājiem pasta un maksājumu pakalpojumus saņemt dzīvesvietā. Attīstot e-komercijas sūtījumu un loģistikas biznesa segmentu, Latvijas Pasts pozicionē valsts galvaspilsētu Rīgu kā loģistikas centru.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts ir valsts kapitāla sabiedrība, un tās darbības virzieni ietver pasta, loģistikas un finanšu pakalpojumus. Uzņēmums specializējas iekšzemes un starptautiskās piegādēs, sākot ar e-komercijas un paku sūtījumiem līdz presei, vēstuļu korespondencei un personalizētiem loģistikas risinājumiem. Latvijas Pasts, izmantojot uzticamus gaisa, ūdens un sauszemes tranzīta savienojumus, sniedz pakalpojumus gan privātpersonām, gan biznesa klientiem. Nacionālā pasta operatora komandu veido ap 2200 darbinieku.

Latvijas Pasts rūpējas par klientu pieredzi vairāk nekā 155 pasta nodaļās.  Uzņēmums pastāvīgi ievieš inovācijas un mūsdienīgas tehnoloģijas, attīstot valstī lielāko pakomātu pārklājumu 400 vietās. Latvijas Pasta vīzija – kļūt par pirmo izvēli ikkatra Latvijas iedzīvotāja sūtījumiem.

 

Papildu informācijai: 

Laila Kļaviņa | Komunikācijas un filatēlijas daļas vadītāja 

Mob.: +371 29256012 

E-pasts: laila.klavina@pasts.lv,  pr@pasts.lv