Latvijas Pasts par 3,1 miljonu eiro modernizēs autoparku

09.10.2024

Latvijas Pasts par 3,1 miljonu eiro modernizēs autoparku

VAS Latvijas Pasts par 3,1 miljonu eiro iegādāsies 95 jaunus transportlīdzekļus, lai modernizētu kurjeru un pastnieku pienākumu izpildei paredzēto automobiļu parku.

Nacionālais pasta operators investēs 50 jaunos kravas mikroautobusos, kas paredzēti kurjeriem, lai nodrošinātu sūtījumu piegādes. Savukārt pastnieku vajadzībām ir plānots iegādāties 45 vieglos transportlīdzekļus, tajā skaitā 21 elektroautomobili.

Uzņēmums attiecīgi izsludinājis trīs atklātus iepirkumus ar mērķi atjaunināt autoparku, kā arī papildināt to ar videi draudzīgākiem un ilgtspējīgākiem pārvietošanās līdzekļiem.

“Katram no plānotajiem auto iepirkumiem veicām apjomīgu priekšizpēti – noskaidrojām, kādas ir aktuālās tendences automobiļu ražošanas industrijā un kā visefektīvāk nodrošināt mūsu prasību izpildi. Šajā etapā interesentiem bija iespējams sniegt komentārus, kas ir būtisks princips labai pārvaldībai un vienlīdzīgai konkurencei. Tāpēc ceram, ka izvirzītās prasības šajos iepirkumos radīs apstākļus, lai piesaistītu maksimāli plašu potenciālo dalībnieku loku,” pauž Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Andris Puriņš.

Uzņēmums ir noteicis, ka visiem spēkratiem jābūt aprīkotiem ar priekšējo piedziņu. Par svarīgu prasību izvirzīta arī brīvroku sistēma tālruņa lietošanai, lai atvieglotu darbinieku ikdienu un veicinātu drošu pārvietošanos ceļu satiksmē. Tāpat ir definēts, ka vieglajiem transportlīdzekļiem ir nepieciešams automātiskās pārnesuma kārbas veids, bet kravas mikroautobusiem – manuālās.

Visos iepirkumos ir atrunāts, ka uzvarētājam būs pienākums nodrošināt auto remontu un tehniskās apkopes.  

Pretendenti aicināti iesniegt piedāvājumus iepirkumos Elektronisko iepirkumu sistēmā, VAS Latvijas Pasts profilā, https://www.eis.gov.lv/EKEIS/Supplier/Organizer/3318 pie attiecīgā iepirkuma līdz 2024.gada 15.novembrim. 

Paredzams, ka jaunie transportlīdzekļi nacionāla pasta operatora autoparku papildinās 2025. gada beigās.  

 

Par VAS Latvijas Pasts  

Latvijas Pasts ir valsts kapitāla sabiedrība, un tās darbības virzieni ietver pasta, loģistikas un finanšu pakalpojumus. Uzņēmums specializējas iekšzemes un starptautiskās piegādēs, sākot ar e-komercijas un paku sūtījumiem līdz presei, vēstuļu korespondencei un personalizētiem loģistikas risinājumiem. Latvijas Pasts, izmantojot uzticamus gaisa, ūdens un sauszemes tranzīta savienojumus, sniedz pakalpojumus gan privātpersonām, gan biznesa klientiem. Nacionālā pasta operatora komandu veido ap 2200 darbinieku.

Latvijas Pasts rūpējas par klientu pieredz vairāk nekā 155 pasta nodaļās.  Uzņēmums pastāvīgi ievieš inovācijas un mūsdienīgas tehnoloģijas, attīstot valstī lielāko pakomātu pārklājumu 500 vietās. Latvijas Pasta vīzija – kļūt par pirmo izvēli ikkatra Latvijas iedzīvotāja sūtījumiem.

Papildu informācijai:

Laila Kļaviņa | Komunikācijas un filatēlijas daļas vadītāja

E-pasts: pr@pasts.lv, laila.klavina@pasts.lv

Latvijas Pasta sociālo mediju profili:
Twitter; Facebook; Instagram; Linkedin