25.03.2010

Šā gada 26. martā Rīgā, pasta centrā Sakta, notiks pastmarkas Ziedi – Peonijas pirmās dienas zīmogošana.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir 35 santīmi, bet tirāža 1 000 000 eksemplāru. Tās autore ir māksliniece Lilija Dinere.

Filatēlisti, mediju pārstāvji un citi interesenti ir laipni gaidīti pulksten 9.00 pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, kur notiks pirmās dienas zīmogošana ar šim notikumam īpaši izgatavotu spiedogu.

Šovasar Ķīnā notiks peonijām veltīto pastmarku izstāde, kuras ietvaros speciāli veidotajā katalogā tiks iekļauta arī Latvijā izdotā pastmarka.

Iepriekš, 2005. gadā, ziedu tematikai tika veltīta pastmarka ar meža silpureni no sērijas  Aizsargājamie augi.

Peonija jeb pujene ir Latvijā izplatīts daudzgadīgs augs, kura izcelsmes valsts ir Ķīna. Daudzās pasaules valstīs peonijai tiek piedēvētas dziednieciskas īpašības.

Par  VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi – SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 strādājošo.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv