30.04.2010

2010.gada 4.maijā Saeimā notiks Latvijas Republikas neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienai veltītās pastmarkas Pirmās dienas zīmogošana.

VAS Latvijas Pasts valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss: "4.maijs katram Latvijas iedzīvotājam ir īpaša diena, kas atgādina, ka jau 20 gadus dzīvojam brīvā, demokrātiskā valstī. Līdz ar to Latvijas Republikas neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadiena ir nozīmīgs notikums, kuru Latvijas Pasts atzīmē, izdodot īpašu pastmarku."

Atzīmējot LR neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienu, Saeimas nama Lielajā vestibilā notiks svinīgs pasākums. Plkst. 9.00 svētku uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss. Savukārt pastmarkas 1990.gada 4.maija deklarācijai 20 gadi Pirmās dienas zīmogošana norisināsies no plkst. 9.00 līdz 16.00.

Mākslinieks Juris Utāns jaunajā pastmarkā ir attēlojis Latvijas karogu. Tās tirāža ir 500000 eksemplāru, bet nominālvērtība - Ls 0.35. Pastmarka paredzēta sūtījumiem pa Latviju.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pastsnodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

 

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv