10.05.2010

Otrdien, 11.maijā, pasta centrā Sakta notiks Latvijas Pasta izdotās jubilejas aploksnes Komponistam Kārlim Baumanim - 175 speciālās zīmogošanas pasākums.

Jubilejas aploksnē attēlots Latvijas Republikas valsts himnas autors K.Baumanis un himnas Dievs, svētī Latviju! nošu pieraksts. Arī speciālajā zīmogā attēlots nošu raksts. Aploksni un speciālo zīmogu rotā uzrakstsKomponistam Baumaņu Kārlim- 175.

Aploksnes un speciālā zīmoga autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.Aploksne izdota 1000 eksemplāru lielā tirāžā un drukāta Latvijas tipogrāfijā Baltic Banknote.

Jubilejas aploksnes speciālā zīmogošana notiks pasta centrā Sakta Rīgā, Brīvības bulvārī 32, no plkst. 9.00 līdz 18.00.

Baumaņu Kārlis (1835 - 1905) ir viens no pirmajiem latviešu komponistiem un viens no latviešu profesionālās mūzikas pamatlicējiem, arī dzejnieks un dramaturgs. Dziesmu Dievs, svētī Latviju! autors komponējis 1873.gadā vīru korim, ar šo dziesmu tika sveikti dziedātāji, atklājot Pirmos Vispārējos Dziesmu svētkus.1920.gada 4.jūnijā Dievs, svētī Latviju! Latvijas Satversmes sapulcē apstiprināta par Latvijas valsts himnu. Par Latvijas Republikas himnu Dievs, svētī Latviju! atkal kļūst 1990. gada 15. februārī, kad LPSR Augstākā Padome ar likumu par oficiāliem valsts varas simboliem atzīst Latvijas sarkanbaltsarkano karogu, ģerboni un himnu Dievs, svētī Latviju!.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 21.maijā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pastsnodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Latvijas Pasta pamatfunkcijas ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses abonēšanas un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

 

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv