20.05.2010

Piektdien, 21.maijā, pasta centrā Sakta Latvijas Pasts rīko Pirmās dienas zīmogošanu sērijā Latvijas muzeju fondi izdotajai pastmarkai Ugunsdzēsības muzejs.

Atgādinot par iepriekšējā nedēļas nogalē notikušajiem Muzeju nakts pasākumiem, Latvijas Pasts izdod pastmarku Latvijas Muzeju fondi - Ugunsdzēsības muzejs. Pastmarkā attēlota muzeja ēka un antīks ugunsdzēsības automobilis ēkas priekšplānā. Kopā ar pastmarku izdota arī pirmās dienas aploksne un speciālais zīmogs, kuros attēlota ugunsdzēsības simbolika, kas saglabājusies daudzu gadu desmitu garumā - ugunsdzēsēja ķivere un divi darba cirvīši.

Pastmarkas Ugunsdzēsības muzejs dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja. Tās nominālvērtība ir Ls 0,98, tirāža - 150 000 eksemplāru.

Pastmarkas Pirmās dienas zīmogošana notiks pasta centrā Sakta Rīgā, Brīvības bulvārī 32, no plkst. 9:00 līdz 19:00.

Ugunsdzēsības muzejs atklāts 1978.gadā, un apmeklētājiem tas piedāvā apskatīt vairāk nekā 30 000 priekšmetu plašo ekspozīciju, kas izvietota divos ēkas stāvos. Muzeja ekspozīcija iepazīstina ar Latvijas ugunsdzēsības vēsturi no 19.gadsimta vidus līdz mūsdienām. Arhitekta R.Šmēlinga 1910.gadā projektētā jūgendstila ēka, kurā šobrīd atrodas Ugunsdzēsības muzejs, ir vietējās nozīmes kultūras piemineklis.

Latvijas Pasts sērijā Latvijas Muzeju fondi izdevis pastmarkas - Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (2009), Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs (2008) un P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs (2007).

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 18.jūnijā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

 

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv