08.09.2010

Šodien, 8.septembrī, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (LNVM) atklās izstādi "Lido, pasta balodīt!". Izstādē aplūkojama daļa no unikālās Latvijas Pasta pastmarku kolekcija, kas veidota kopš 1918.gada un iekļauj vairāk nekā 200 valstu oriģinālas pastmarkas.

Latvijas Pasta Pasta vērtszīmju un filatēlijas daļas vadītājs Edmunds Bebrišs stāsta: "Unikālā pastmarku kolekcija tiek veidota, kopš Latvijas valsts 1918.gadā iestājās Pasaules Pasta savienībā un Latvijas Pasts sāka sniegt pasta pakalpojumus. Toreiz valstis vienojās apmainīties ar izdotajām pastmarkām, kā rezultātā katrai valstij veidojas internacionāla pastmarku kolekcija."

Anita Meinarte, LNVM direktora vietniece krājuma darbā, papildina: "Izstādes galvenā tēma un uzdevums ir ar pastmarku un naudas palīdzību atspoguļot vēsturi laika periodā starp divām nozīmīgām robežšķirtnēm - pasaules kariem. Abi šie notikumi radikāli mainīja pasaules karti, dzima jaunas valstis un impērijas, citas izzuda, atbrīvojās kolonijas. Izstādot Latvijas Pasta nozīmīgo kolekciju, mēs vēlamies runāt par cilvēces vēsturi."

Šobrīd Latvijas Pasta pastmarku kolekciju veido vairāk nekā 200 dažādu valstu pastmarkas, un izstādes "Lido, pasta balodīt!" apmeklētāji varēs aplūkot ap 180 oriģinālām pasta vērtszīmēm. Iepriekšējo reizi kolekcija plašākai publikai tika izrādīta 1998.gadā.

Izstādi "Lido, pasta balodīt!" interesenti varēs apskatīt no 9.septembra līdz 17.oktobrim Latvijas Nacionālā vēstures muzeja telpās (Rīgā, Pils laukumā 3). Latvijas Pasts noteikti aicina apmeklēt unikālo izstādi, jo pastmarkas, kā zināms, ir nozīmīgs valsts simbols un vēstures liecinieks.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv