09.09.2010

Piektdien, 10.septembrī, pasta centrā Sakta notiks pastmarku Meža avene un Bērzubeka pirmās dienas zīmogošana. Izdotās pastmarkas ir pirmās, kurās iestrādāts jauns drošības elements.

Pastmarku sērijā Latvijas mežu bagātības izdotas divas jaunas pastmarkas - Meža avene un Bērzubeka. Latvijas Pasts izdevis arī speciālo spiedogu un pirmās dienas aploksnes, kurās attēlotas meža veltes.

Pasta vērtszīmju Meža avene un Bērzubeka dizaina autors ir mākslinieks Edgars Folks. To nominālvērtība attiecīgi ir Ls 0,55 un Ls 1,20. Pastmarka Meža avene izdota 150 000 eksemplāru lielā tirāžā, bet pastmarka Bērzubeka - 100 000 eksemplāru.

Jaunizdotajās pastmarkās iestrādātas īpašas zīmes, kas paaugstina pasta vērtszīmju drošību. Šādas zīmes Latvijas Pasts turpmāk iestrādās visās izdotajās pastmarkās, lai nepieciešamības gadījumā būtu iespējams identificēt to autentiskumu. Drošības zīmes saskatāmas tikai ultravioletajā apgaismojumā.

Pastmarku Pirmās dienas zīmogošana notiks pasta centrā Sakta Rīgā, Brīvības bulvārī 32, no plkst. 8:00 līdz 20:00.

Latvijas Pasts līdz šim sērijā Latvijas mežu bagātības izdevis pastmarkas Brūklene un Gailene (2007), Mellene un Apšubeka (2008), kā arī Meža zemene un Bērzlape (2009).

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 15.oktobrī.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv