17.11.2010

Latvijas Pastsar jubilejas aploksni atzīmē Brīvības pieminekļa 75. gadadienu

Valsts svētkos, 18.novembrī, Rīgas 50.pasta nodaļā notiks Latvijas Pasta izdotāsjubilejas aploksnes Brīvības piemineklim - 75 speciālās zīmogošanas pasākums.

Mākslinieka Ģirta Grīvas veidotajā jubilejas aploksnē attēlots Brīvības piemineklis - viens no Latvijas ievērojamākajiem simboliem. Speciālajā zīmogā, kas izdots kopā ar jubilejas aploksni, attēlotas trīs zvaigznes, kas simbolizē brīvību un Latvijas novadus. Aploksni un speciālo zīmogu rotā uzrakstsBrīvības piemineklim- 75.

Jubilejas aploksnes speciālā zīmogošana notiks Rīgas 50.pasta nodaļā Stacijas laukumā 1 (t/c Origo), no plkst. 10.00 līdz 20.00.

Brīvības piemineklis atklāts 1935.gadā un veltīts Brīvības cīņās kritušo piemiņai, bet mūsdienās tas tiek uzskatīts par Latvijas valstiskuma, latviešu tautas vienotības, neatkarības un brīvības simbolu. Kārļa Zāles projektētā pieminekļa kompozīciju veido trīspadsmit skulptūras un bareljefi, kuros attēlota Latvijas vēsture un kultūra. Virzienā uz augšu piemineklis sašaurinās un pāriet 19 metrus augstā obeliskā, kura galotnē atrodas deviņus metrus augstais Brīvības tēls - jauna sieviete, kura rokās tur trīs zeltītas zvaigznes.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 3.decembrī.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pastsnodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Latvijas Pasta pamatfunkcijas ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses abonēšanas un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts:agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv