02.12.2010

Latvijas Pasts izdod Ziemassvētku pastmarkas un aicina apmeklēt Apsveikumu namiņu

Piektdien, 3.decembrī, pasta centrāSaktanotiks jaunizdoto Ziemassvētku pastmarku pirmās dienas zīmogošana. Savukārt no 27.novembraLatvijas Pastsikvienu gaida Doma laukumaApsveikumu nami­ņā, kur iespējams iegādāties īpašas Ziemassvētku pastkartes un nosūtīt dāvanas.

Mākslinieka Ģirta Grīvas radīto pastmarku Ziemassvētki tematika ir sirsnīga un ģimeniska - vienā pastmarkā attēlota maza meitene, kura grezno Ziemassvētku eglīti, savukārt otrā pastmarkā - puisēns, kurš, nesot sv­ētku dāvanu, apstājies aplūkot zīlīti pīlādžu kokā.

Kopā ar divām jaunajām pastmarkām izdota arī pirmās dienas aploksne un speciālais zīmogs. Aploksnē attēlots sniegots mežs, pa kuru puisēns velk ragaviņas ar dāvanām, savukārt zīmogā attēloti zvaniņi un novēlējums Priecīgus Ziemassvētkus!.

Ziemassvētku pastmarkas izdotas ar nomināliem 35 (1 000 000 eksemplāri) un 60 (150 000 eksemplāru) santīmi.

Jauno pastmarku zīmogošana notiks pasta centrā Sakta Rīgā, Brīvības bulvārī 32, no plkst. 8.00 līdz 20.00.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot jau 2011.gadā - 14.janvārī.

Šogad Latvijas Pasts iedzīvotājus gaidīs arī Apsveikumu namiņā, kas darbojas Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņa ietvaros. Apsveikumu namiņā interesenti aicināti iegādāties un nosūtīt kādu no četrām speciāli izgatavotajām Ziemassvētku pastkartēm, kuru skaits ir ierobežots. Tāpat šīs pastkartes un citus sūtījumus klienti varēs apzīmogot ar īpašu svētku spiedogu. Apsveikumu namiņā iespējams nosūtīt arī tirdziņā iegādātās dāvanas un saņemt informāciju par citiem Latvijas Pasta pakalpojumiem.

Latvijas Pasts vēl iedzīvotājiem gaišu un sirsnīgu adventes laiku.

Par VASLatvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

 

Papildu informācija:

Liene Dobele,

VAS Latvijas Pasts

Mārketinga komunikāciju daļas vadītāja

Tālr.: + 371 67608505

e-pasts: liene.dobele@pasts.lv

www.pasts.lv

­