17.12.2010

Latvijas Pastsiesaistās Postcrossing projektā

16.decembrī Latvijas Pasts atklāja pirmo postkroseru saietu Latvijā. Iesaistoties Postcrossing projektā, uzņēmums saistošā veidā cer atjaunot pastkaršu sūtīšanas tradīcijas, īpaši piesaistot jauniešu un kolekcionāru uzmanību.

No Latvijas starptautiskajā projektā Postcrossing ir iesaistījušies vairāk nekā 900 pastkaršu sūtītāji. Ņemot vērā, ka dalībnieku skaits nepārtraukti pieaug, Latvijas Pasts nolēma organizēt pirmo Postcrossing entuziastu saietu Latvijā.

Liene Dobele, Latvijas Pasta Mārketinga komunikāciju daļas vadītāja: "Projekts Postcrossing ir interesants veids, kā apceļot visdažādākās pasaules vietas, iepazīt citu tautu kultūru un, iespējams, pat iegūt jaunus draugus. Nolēmām veidot postkroseru saietu arī Latvijā, lai aktīvākie Latvijas postkroseri varētu dalīties pieredzē un iespaidos, kā arī piesaistīt šai nodarbei jaunus interesentus."

Uz pasākumu ieradās gandrīz 30 postkroseri, kuriem bija iespēja iepazīties savā starpā, dalīties interesantos iespaidos un demonstrēt savas mīļākās, skaistākās un eksotiskākās pastkartes.

Zane Rušeniece, viena no aktīvākajām postkroserēm Latvijā, stāsta: "Aizraušanās ar pastkartēm sākās pirms pieciem gadiem, kad es studēju Polijā. Sūtīju pastkartes ģimenei. Atgriežoties mājās, nejauši internetā atradu Postcrossing projektu un man radās iespēja papildināt savu pastkaršu kolekciju. Šobrīd Postcrossing ietvaros esmu saņēmusi jau 850 pastkartes. Mans mērķis ir iegūt pastkartes no visām pasaules valstīm."

Arī Latvijas Pasts ir nolēmis veidot savu starptautisko pastkaršu kolekciju, tāpēc pasākuma dienā saņēma savu pirmo adresātu un nosūtīja pastkarti uz Otsvilu (Ottsville) Pensilvānijas štatā (ASV). Tagad gaidīsim savu pirmo pastkarti, lai pēc tam jau atkal varētu nosūtīt nākamo.

Postcrossingir starptautisks projekts, kas ļauj interesentiem saņemt un nosūtīt taustāmas (ne elektroniskas) pastkartes no un uz dažādām pasaules vietām. Kļūt par postkroseri var gan jauns, gan vecs, turklāt dalība projektā ir gandrīz bez maksas - jāmaksā vien par pastkartes nosūtīšanu."

Nosūtot pastkarti, sūtītājs var būt pārliecināts, ka pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kas, iespējams, dzīvo otrā pasaules malā. Uz jautājumu - kāpēc būtu nepieciešams iesaistīties šajā projektā - atbilde ir pavisam vienkārša - pasaulē ir ļoti daudz cilvēku, kas labprātāk saņem īstu, nevis elektronisku vēstuli.

Pārsteiguma brīdis, saņemot pastkarti no kādas pasaules vietas, kur nekad nav būts un, iespējams, arī nekad negadīsies būt, pastkastīti var pārvērst par īstu pārsteigumu kastīti!

Lai kļūtu par postkroseri, nav nepieciešamas īpašas zināšanas vai līdzekļi. Reģistrējoties interneta vietnēwww.postcrossing.com un saņemot kāda nepazīstama adresāta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti - tā, piemēram, var attēlot dzimto pilsētu. Kad pastkarte nosūtīta, atliek vien gaidīt savu pirmo pastkarti. Kad sagaidīta pastkarte, tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga.

Foto no pasākuma šeit.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pastsnodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Latvijas Pasta pamatfunkcijas ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses abonēšanas un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 strādājošo.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

E-pasts:agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv