23.03.2011

LatvijasPasts izdod jaunu vasarīgu pastmarku populārajā Ziedu sērijā

Sagaidot pavasari, LatvijasPasts izdevis jaunu pastmarku sērijā Ziedi - tā ir mākslinieces Lilijas Dineres veidotā pastmarka Roze. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks piektdien, 2011.gada 25.martā, pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst. 8 līdz 20.

Jaunās pastmarkas nomināls ir Ls 0,35, un kopējā pastmarkas tirāža - 1 000 000 eksemplāru.

Ziedu motīvs pastmarkās ir ļoti populārs klientu vidū, tāpēc kopš pagājušā gada LatvijasPasts uzsācis īpašas ziediem veltītas pastmarku sērijas veidošanu. Pirmā Ziedu sērijas pastmarka bija Peonija, bet jau no piektdienas LatvijasPasta klienti visās pasta nodaļās varēs iegādāties otro sērijas pastmarku - Roze.

"Roze ir ļoti skaista, spilgta, vasarīga pastmarka. Ziedu sērijas ideja tapa, īpaši domājot par mūsu klientiem, kas LatvijasPasta pakalpojumus izmanto apsveikumu nosūtīšanai," uzsver LatvijasPasta Komercvadības departamenta direktors un filatēlijas eksperts Edmunds Bebrišs.

Iepriekšējā Ziedu sērijas pastmarka Peonija guva vērā ņemamu atsaucību LatvijasPasta klientu vidū un uz šo brīdi jau ir izpārdota. Paredzams, ka tikpat populāra kļūs arī Roze.

Video Kā top pastmarka skatīt šeit.

Pastmarkas attēlus skatīt šeit.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pastsnodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālo pasta pakalpojumu sniegšana; LatvijasPasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv