06.04.2011

Latvijas Pasts izdod jaunas pastmarkas Eiropas valstu vienotajā pastmarku sērijā

Latvijas Pasts izdevis divas jaunas pastmarkas Eiropas valstu vienotajā pastmarku sērijā Eiropa - šogad tās veltītas mežu tēmai, un to dizaina autors ir mākslinieks Edgars Folks. Jauno pastmarku pirmās dienas zīmogošana notiks piektdien, 2011.gada 8.aprīlī, pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst. 8 līdz plkst. 20.

Latvijas Pasta izdotās Eiropas sērijas Mežu pastmarkas Bērzu birzs nominālvērtība ir Ls 0,55 (atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanas izmaksām uz Eiropas Savienības valstīm), savukārt pastmarkas Egļu vēris nominālvērtība ir 1,20 Ls (atbilst ierakstītas vēstules nosūtīšanai uz Eiropas Savienības valstīm). Katras Mežu pastmarkas tirāža ir 150 000 eksemplāru.

Pastmarku sērijas Eiropa iniciatore ir Eiropas Pasta savienība, un šīs sērijas pastmarkas, vienotas visai Eiropai, ar vienotu logotipu, tiek izdotas jau kopš 1994.gada. Latvijas Pasts tradicionāli izdod divas šīs sērijas pastmarkas katru gadu.

"Eiropas sērijas pastmarkas savas specifikas dēļ ir ļoti pieprasītas filatēlistu aprindās, jo daļa filatēlistu īpaši kolekcionē tieši šīs sērijas visās Eiropas valstīs izdotās pastmarkas," uzsver Latvijas Pasta Komercvadības departamenta direktors un filatēlijas speciālists Edmunds Bebrišs.

Iepriekšējos gados Eiropas sērijas pastmarku tēmas bijušas saistītas ar literatūru, dabas objektiem, ceļojumiem, u.c.

Pastmarku attēlus skatīt šeit.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālo pasta pakalpojumu sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

 

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv