01.07.2011

Pastmarkas prezentācijas pasākumā par godu ebreju glābējiem Lipkēm piedalīsies arī satiksmes ministrs

Pirmdien, 2011.gada 4.jūlijā, ebreju glābējiem Johannai un Žanim Lipkēm veltītās Latvijas Pasta jaunākās pastmarkas prezentācijas pasākumā piedalīsies arī satiksmes ministrs Uldis Augulis. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana un prezentācija notiks Žaņa Lipkes topošā memoriālā muzeja telpās Rīgā, Ķīpsalā, Mazajā Balasta dambī 8. Prezentācijas sākums - plkst.13.30.

Masu mediju pārstāvjiem un citiem interesentiem būs unikāla iespēja iepazīties ar Žaņa Lipkes topošo memoriālo muzeju vēl pirms tā oficiālās atklāšanas, uzzināt pastmarkas tapšanas ceļu, kā arī reālajā vidē - vietā, kur Lipkes īstenoja ebreju glābšanu, - uzklausīt viena no memoriāla idejas autoriem Māra Gaiļa un Lipku dzimtas pētnieka Mākslas akadēmijas mācībspēka Viktora Jansona stāstu par abām leģendārajām personībām.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālo pasta pakalpojumu sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv