21.07.2011

LatvijasPasts velta īpašu aploksni Rīgas Doma astoņsimtgadei

Par godu Rīgas Doma 800 gadu jubilejai, Latvijas Pasts izdevis speciālu aploksni ar unikālā Latvijas vēstures, kultūras un arhitektūras pieminekļa attēlu. Aploksnes pirmās dienas zīmogošana notiks Rīgas Domā katedrāles pamatakmens ielikšanas dienā, 25.jūlijā, no plkst. 9 līdz 18.

Jaunizdotajā aploksnē mākslinieks Ģirts Grīva Rīgas Domu attēlojis akvareļa tehnikā, uzlūkojot to no Doma laukuma puses. Savukārt zīmogā, kas izdots kopā ar aploksni, grafiski atainots Doma baznīcas torņa zelta gailis. Aploksnes ar pirmās dienas zīmogu varēs iegādāties par Ls 0,35, un to kopējā tirāža ir 1000 eksemplāru.

Rīgas Doms ir Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas dievnams un arhibīskapa katedrāle. Tā ir lielākā viduslaiku baznīca Baltijā, valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Svētās Marijas jeb Rīgas Doma katedrāles kā Livonijas bīskapijas bīskapa rezidences pamatakmens ticis ielikts 1211.gada 25.jūlijā, un svinīgo ceremoniju vadījis bīskaps Alberts. Savukārt 1883./1884.gadā būvētās Rīgas Doma ērģeles ir vienas no vērtīgākajām vēsturiskajām ērģelēm pasaulē. Kopš 2005.gada noris Rīgas Doma atjaunošanas darbi. Iespaidīgā celtne ir iekļauta arī Pasaules pieminekļu fonda 2006.gada 100 apdraudētāko objektu sarakstā.

Rīgas Doma astoņsimtgades īpašo aploksni skatīt šeit.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 5.augustā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; LatvijasPasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir ­valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Lai uzzinātu vairāk par Latvijas Pastu, apmeklējiet mājaslapu www.pasts.lv.

Papildu informācija:

Gundega Vārpa,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505 
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
www.pasts.lv