24.11.2011

Latvijas Pasts aicina nosūtīt apsveikumus ar oriģinālām svētku pastmarkām no pasta Apsveikumu namiņa Doma laukumā

Sākot ar sestdienu, 26.novembri, ikgadējā Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā savas durvis apmeklētājiem plaši vērs arī Latvijas Pasta Apsveikumu namiņš. Šogad uz pasta namiņa sliekšņa būs apmeties pats tirdziņa saimnieks - Ziemassvētku vecītis -, aicinot ikvienu iegriezties namiņā, lai nosūtītu svētku apsveikumu ar krāšņām un oriģinālām Ziemassvētku pastmarkām, un nofotografētos ar vecīša uzticamo draugu - ziemeļbriedi Rūdolfu.

Šogad, lai iepriecinātu ikvienu svētku apsveikuma sūtītāju un saņēmēju, Latvijas Pasts laidis klajā īpaši krāšņas un oriģinālas Ziemassvētku pastmarkas, kuru pirmās dienas zīmogošana notiks šā gada 2.decembrī no plkst. 10 līdz 20 Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā blakus Latvijas Pasta Apsveikumu namiņam.

Mākslinieks Ludis Danilāns jaunākajās sērijas Ziemassvētki pastmarkās attēlojis jautrus Ziemassvētku motīvus. Pastmarkā ar nominālvērtību 0,35 Ls attēlots Ziemassvētku vecītis, kura dāvanu maisa saturs nejauši sācis sarukt, un vecīša uzticamais draugs - ziemeļbriedis Rūdolfs, ar kuru ikvienam būs iespēja nofotografēties pie pasta Apsveikumu namiņa Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā. Šo pastmarku tirāža ir 2 000 000 eksemplāru, un pastmarkas ar šādu nominālvērtību ir izmantojamas parastas vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā.

Pastmarkā ar nominālvērtību 0,60 Ls redzams 2012.gada galvenais simbols - pūķis, kurš šoreiz palīdz Ziemassvētku vecītim nogādāt dāvanas lieliem un maziem svētku svinētājiem visā pasaulē. Šīs pastmarkas izdotas 300 000 eksemplāru tirāžā, un ar šādu nominālvērtību tās var izmantot starptautiskas vēstules nosūtīšanai uz visām valstīm ārpus Eiropas Savienības.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošanas pasākumā apsveikumus būs iespējams nozīmogot ar speciālu tieši šīm pastmarkām izgatavotu zīmogu, kurā grafiski attēlots ziemeļbriedis. Savukārt pārējās dienas apsveikumus būs iespējams zīmogot ar Ziemassvētku zīmogu, kas būs pieejams tikai pasta Apsveikumu namiņa apmeklētājiem.

Apsveikumu namiņā, kas darbosies no 26.novembra līdz 31.decembrim katru dienu no plkst. 10 līdz 20, interesenti aicināti iegādāties dažādas Ziemassvētku atklātnes un pastkartes, tostarp arī Latvijas Pasta izdotās Ziemassvētku un Jaunā gada atklātnes, nākamā gada kalendārus, sveces, dāvaniņas, suvenīrus un citas komercpreces, kā arī atsevišķus preses izdevumus. Apsveikumu namiņā iespējams nosūtīt arī tirdziņā iegādātās dāvanas un saņemt informāciju par citiem Latvijas Pasta pakalpojumiem.

Jauno pastmarku attēlus, lūdzu skatīt šeit.

Latvijas Pasts vēl iedzīvotājiem gaišu un sirsnīgu Adventes laiku.

Nākamo filatēlijas jaunumu sagaidīsim jau 2012.gadā - 7.janvārī.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 4600 darbinieku.

Papildu informācija:
Agija Tērauda,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv
www.pasts.lv