20.02.2012

Latvijas Pasts velta speciālo aploksni Vides aizsardzības kluba 25 gadu jubilejai

Par godu Vides aizsardzības kluba (VAK) 25 gadu jubilejai, Latvijas Pasts laidis klajā speciālās aploksnes, uz kurām attēlots kluba logo un vēsturiska fotogrāfija no akcijas Lūgšana pie jūras. Aploksnes speciālā zīmogošana norisināsies 2012.gada 25.februārī Latvijas Pasta 50.pasta nodaļā, tirdzniecības centrā Origo, Stacijas laukumā 2, Rīgā, plkst.9 līdz 20.

Aploksnes dizaina autore ir viena no VAK ilggadējām aktīvistēm māksliniece Diāna Ulme. Uz aploksnes attēlotais kluba 1988.gadā organizētais pasākums Lūgšana pie jūras izvērtās par pirmo Baltijas valstu kopējo akciju, kurā piedalījās aptuveni 300 000 cilvēku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Speciālās aploksnes varēs iegādāties par 0,35 Ls, un to tirāža ir 1000 eksemplāru.

VAK bija pirmā neformālā sabiedriskā masu organizācija PSRS okupētajā Latvijā un viens no galvenajiem spēkiem Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanā. Klubs dibināts 1987.gada 25.februārī, kad Rīgā, TTP kultūras namā, sapulcējās neformāļi no visiem Latvijas novadiem. Kluba dibinātāju kodolu veidoja dalībnieki no Pieminekļu aizsardzības talkas centra un Radošās jaunatnes kluba, kuri jau vairākus gadus darbojās senvietu un svētvietu apzināšanā un kultūrvides glābšanā visā Latvijā. Kopš 1988.gada VAK rīkotās akcijas izvērtās par plašām tautas demontrācijām, piemēram, pret metro un pret migrāciju. VAK organizēja arī PSRS pirmo pret kompartiju vērsto mītiņu. 1988.gadā VAK rindās Latvijā bija jau ap 4000 biedru, un bez 30 nodaļām Latvijā tika dibinātas nodaļas arī ASV, Lielbritānijā, Vācijā, Francijā.

Latvijas Pasta jauno aploksni aplūko te.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 17.martā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 4600 darbinieku.

Lai uzzinātu vairāk par Latvijas Pastu, apmeklējiet mājaslapu www.pasts.lv.

 

Papildu informācija:

Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv