28.06.2012

Latvijas Pasts saņem Starptautiskās olimpiskās komitejas bronzas apbalvojumu par Vankūveras Olimpiādei veltīto pastmarku

Latvijas Pasts saņēmis Starptautiskās Olimpiskās komitejas bronzas medaļu par Latvijas Pasta 2010.gadā izdoto pastmarku, kas veltīta minētajā gadā Kanādas pilsētā Vankūverā notikušajām Ziemas Olimpiskajām spēlēm un Latvijas līdzdalībai šajās spēlēs. Uz pastmarkas attēloti Latvijā populārākā ziemas sporta veida - hokeja - pārstāvji dinamiskā spēles momentā. Pastmarkas autors ir pazīstamais mākslinieks Ludis Danilāns.

Pastmarkas izvērtēja un Latvijas Pastu apbalvošanai izvirzīja Starptautiskās Olimpiskās komitejas Olimpiskā filatēlijas un numismātikas komisija.

Vankūveras Olimpiskajām spēlēm veltīto pastmarku tirāža sasniedza 300 000 eksemplāru, un tās bija ļoti pieprasītas filatēlistu un citu interesentu vidū. Patlaban pastmarkas vairs nav pieejamas mazumtirdzniecībā, taču tās nelielā daudzumā iespējams iegādāties, sazinoties ar Latvijas Pasta Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamentu. Vienas pastmarkas nominālvērtība ir 0,55 Ls, un tā atbilst parastas vēstules nosūtīšanai uz Eiropas Savienības valstīm.

"Esmu ļoti pagodināts, ka varēju piedalīties olimpiskās pastmarkas tapšanā, kas visai pasaulei vēstīja par Latvijā iemīļotāko ziemas olimpisko sporta veidu - hokeju, kurā startēja arī mūsu valsts izlase," atzīst pastmakas dizaina autors L.Danilāns.

Arī šogad, tuvojoties XXX Vasaras Olimpiskajām spēlēm Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, Latvijas Pasts izdos sporta tēmai veltītu pastmarku.

No 2010.gada 12. līdz 28.februārim Vankūverā notika XXI Ziemas Olimpiskās spēles, kurās startēja 2622 sportisti no 82 pasaules valstīm, tajā skaitā 58 Latvijas sportisti, kuri startēja deviņos sporta veidos. Savukārt jau šovasar, no 27.jūlija līdz 12.augustam, Londonā risināsies kārtējās Vasaras Olimpiskās spēles.

Latvijas Pasta Vankūveras Olimpiādei veltītā pastmarka aplūkojama šeit, bet te redzama Starptautiskās Olimpiskās komitejas Latvijas Pastam piešķirtā medaļa.

Sporta tēmai veltīto pastmarku plānots izdot 14.jūlijā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4500 darbinieku.

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: + 371 67608505
E-pasts:gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts