16.07.2012

Jau trešo gadu Latvijas Pasts organizē Jaunā viļņa personalizēto pastmarku pirmās dienas zīmogošanu

Trešdien, 2012.gada 18.jūlijā, Latvijas Pasts organizē simbolisku pirmās dienas zīmogošanu starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis pastmarkām. Pastmarku prezentācijas pasākums notiks Jūrmalas viesnīcā Pegaza pils plkst.13.30. 16 konkursanti no 14 dažādām valstīm iegūs savas personalizētās pastmarkas. Pasākumā piedalīsies visi konkursa dalībnieki, kuriem būs iespēja nosūtīt pastkartes saviem radiem, draugiem un atbalstītājiem. Latvijas Pasts izdod arī pastmarku ar konkursa simboliku.

Personalizēto pastmarku izdošana Jaunā viļņa dalībniekiem Latvijas Pastam kļuvusi par tradīciju. Katra pastmarka attēlo vienu konkrēto konkursa dalībnieku, bet kopējā paša kokursa pastmarka - Jaunā viļņa stilizētu logo bareljefā, ko veidojuši iepriekšējā konkursa dalībnieki 2011.gadā.

Personalizētā pastmarka ir unikāla un vērtīga dāvana, piemiņas lieta, kas izgatavota speciāli konkrētajam pasākumam un tā dalībniekiem, bet vienlaikus arī pasta vērtszīme, kuru var izmantot pasta sūtījumu apmaksai. Vienas personalizētās pastmarkas nominālvērtība ir 0,60 lati, un tā atbilst vēstules nosūtīšanai uz jebkuru pasaules valsti. Vienas personalizētās pastmarkas tirāža ir 40 eksemplāru.

Vienpadsmitais starptautiskais jauno populārās mūzikas izpildītāju konkurss Jaunais vilnis norisināsies no 24. līdz 29.jūlijam. Šogad kopumā uzstāsies 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Itālijas, Izraēlas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Ķīnas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Somijas un Ukrainas.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4500 darbinieku.


Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts:zane.plone@pasts.lv