16.10.2012

Latvijas Pasts izdod speciālu aploksni dzejnieka un mākslinieka Alberta Kronenberga 125. gadadienā


Atzīmējot latviešu grafiķa un dzejnieka Alberta Kronenberga 125.dzimšanas dienu, Latvijas Pasts laidis klajā speciālo aploksni, kuras zīmogošana paredzēta tieši A.Kronenberga dzimšanas dienā, 2012.gada 18.oktobrī, pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.7.30 līdz 19.

Aploksnes dizainu veidojis mākslinieks Ģirts Grīva, un uz tās redzams gan A.Kronenberga portrets, gan arī viņa veidoto grāmatu paraugi. Speciālo aplokšņu kopējā tirāža ir 1000 eksemplāru, un vienas aploksnes cena - 0,35 Ls.

Grāmatu autors un mākslinieks A.Kronenbergs dzimis 1887.gadā. Viņš ilustrējis aptuveni 130 gan paša, gan citu autoru sarakstītu grāmatu - pirmā no tām ir latviešu tautas pasakas Brīnuma stabulītes. Savukārt Mazais ganiņš un viņa brīnišķīgais ceļojums ir pirmā paša A.Kronenberga pilnībā sarakstītā un ilustrētā grāmata.

Zināmākās A.Kronenberga grāmatas ir Zelta laiki, Tuntuļu Jurītis, Jērādiņa, Sprunguļmuižā gadatirgus un ābecīte Zelta atslēdziņa. Pēc grafiķa un dzejnieka darbiem iestudētas vairākas Dailes teātra izrādes.

Jauno aploksni ar speciālo zīmogu iespējams aplūkot šeit.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 21.oktobrī.


Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4300 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts:zane.plone@pasts.lv