17.10.2012

Latvijas Pasts organizē speciālo zīmogošanu, atzīmējot dzejnieka Andreja Eglīša 100.jubileju

2012.gada 21.oktobrī, spilgtā un patriotiskā latviešu dzejnieka Andreja Eglīša 100.dzimšanas dienā, Latvijas Pasts organizē dzejnieka jubilejai veltītās speciālās aploksnes zīmogošanu. Tā notiks Rīgas 50.pasta nodaļā, Stacijas laukumā 2, tirdzniecības centrā Origo, Rīgā, no plkst.10 līdz 20.

Speciālo aploksni veidojis mākslinieks Ģirts Grīva, tās tirāža ir 1000 eksemplāru, un vienas aploksnes cena - 0,35 Ls.

Dzejnieks A.Eglītis ir viena no ievērojamākajām personībām latviešu dzejnieku vidū.Lielāko dzīves daļu dzejnieks bija spiests pavadīt trimdā, tādēļ patriotisms un mīlestība pret tēvzemi ir galvenie viņa darbu vēstījumi. 1943.gadā A.Eglīša un komponistes Lūcijas Garūtas sacerētā kantāte Dievs, Tava zeme deg! ir viens no vēsturiski nozīmīgākajiem Latvijas mūzikas mantojuma darbiem.1945.gada maijā A.Eglītis kopā ar daudziem citiem latviešu inteliģentiem bēgļu laivā no Liepājas emigrēja uz Zviedriju.

A.Eglītis bija Latvijas Zinātņu akadēmijas un organizācijas Daugavas vanagi goda loceklis, Pasaules Brīvo latviešu apvienības Tautas balvas laureāts, saņēma Literatūras gada balvu par mūža ieguldījumu literatūrā.1994.gadā apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. Pēc 53 svešumā pavadītiem gadiem dzejnieks 1998.gadā atgriezās uz patstāvīgu dzīvi Latvijā. Miris Rīgā, 2006.gada 23.februārī.

A.Eglīša 100. jubilejas atcerei izdoto speciālās zīmogošanas aploksni iespējams aplūkot šeit.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 25.oktobrī.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4300 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts:zane.plone@pasts.lv